Douglas Laing’s Scallywag Chocolate Edition 2023 onthuld

Nieuws
vrijdag, 02 juni 2023 om 9:00
scallywag choco
Douglas Laing heeft een nieuwe whisky onthuld. Het is de zesde editie in de jaarlijks terugkerende reeks Scallywag The Chocolate Edition. De whisky is een limited edition blended malt die in sherryvaten gerijpt heeft.
De nieuwste toevoeging aan de Scallywag Chocolate Edition reeks is een huwelijk tussen Douglas Laing whisky uit Pedro Ximenéz vaten en whisky uit Oloroso vaten. Beide vaten zorgen voor een donkere kleur aan whisky. De combinatie van de vaten heeft dan ook gezorgd voor een chocoladebruine tint aan de drank.
Scallywag The Chocolate Edition 2023 is gelimiteerd uitgebracht, zoals dat elk jaar met deze whisky gebeurt. Dit jaar zijn er wat meer flessen beschikbaar dan de afgelopen jaren. Waar de 2021 editie nog uit slechts 3000 flessen bestond, was dat in 2022 al 3600 stuks. Dit jaar zijn er 4200 flessen beschikbaar.

Wat is Scallywag Chocolate Edition 2023?

De smaak van de nieuwe Scallywag whisky is er een met tonen van pure chocolade, rode bessen en karamel. De whisky is non-chill filtered op 48 procent ABV gebotteld. De nieuwe chocolade whisky van Douglas Laing is aangekondigd met daarbij meteen de tasting notes:
Neus: zijdezacht met chocolademousse, vloeibare honing en zoete kruiden.
Smaak: donkere chocolade, rode bessen en boterachtige karamel.
Afdronk: heerlijk zoet met romige pralines, de kruidigheid van eikenhout en vanille.
Scallywag The Chocolate Edition 2023 wordt geleverd in een verpakking met een illustratie van Claire Coetzee, hoofd van de Scallywag designafdeling. Naast de kenmerkende hond die het merk vertegenwoordigt is er ook cacao te zien op de koker waarin de fles zit. Het etiket en de koker zijn beide afgewerkt met een bonzen folie voor een luxe uitstraling.
Scallywag The Chocolate Edition 2023 is vanaf nu te koop in Nederland voor 74,95 (adviesverkoopprijs). De whisky is bij verschillende slijterijen in het land te koop.
Eerder bracht Douglas Laing nog een speciale Big Peat editie uit ter ere van Fèis Ìle 2023. De Big Peat The Smokehouse Edition is een van de meest rokerige Big Peat whisky's die er op het moment zijn.

POPULAIR NIEUWS