Whiskey die opnieuw bijgevuld kan worden bij distilleerderij op komst!

Nieuws
woensdag, 29 maart 2023 om 17:00
barrels
Refills, Amerikanen zijn er gek op! Cola, koffie en zelfs frisdrank voor de designated driver, refills zijn niet weg te denken uit de Amerikaanse cultuur. Een whiskey-refill, dat hadden we alleen nog niet eerder gehoord. Toch gaat White Peak Distillery, een whiskeyproducent uit note bene Derbyshire dat doen. De distilleerderij gaat een nieuwe whiskey op de markt brengen die in een hervulbare fles verkocht gaat worden.
De whiskeyfles, die onder de merknaam Caduro op de markt gebracht wordt, kan eenmaal leeg, teruggebracht worden naar de distilleerderij, waar deze opnieuw gevuld kan worden. Helaas zal het geen 'free refill' zijn. Wie voor een refill komt, krijgt een korting van 15%.
Met een verkoopprijs van zo'n 70 Euro is Caduro niet goedkoop, dus een dergelijke korting is zeker welkom. Het is nog onbekend of de refills ook bij de lokale slijterij opgehaald kunnen worden, voorlopig lijkt er alleen sprake van een mogelijkheid om dat ter plekke in Derbyshire te doen.

Whiskey refills meer dan een gimmick?

White Peak mag zich een succesvolle distilleerderij noemen. In 2022 bracht ze een Double Oak Port op de markt, die helemaal uitverkocht is. Deze nieuwe Caduro is de eerste nieuwe whiskey van 2023 en mede-oprichter Max Vaughan verwacht er veel van.

De lancering van Caduro is een mijlpaal voor ons wat betreft whiskey, alsook met een naam die gebaseerd is op onze passie en de connectie die we voelen met ons thuis en de rijke erfenis hier op de Wire Works [de locatie van White Peak]. We zijn enthousiast over de toekomst en hopen dat onze dranken plezier kunnen brengen bij ieder die het belangrijk vindt hoe de whiskey gemaakt wordt, waar die gemaakt wordt en wie hem maakt.

- Max Vaughan, mede-oprichter White Peak Distillery<br>

Caduro is vanaf nu te koop via de eigen winkel van White Peak, online en via geselecteerde partners. Nederlanders die een Caduro willen kopen zijn aangewezen op het online kanaal, of zullen in Duitsland moeten gaan shoppen. De whiskey is daar namelijk ook bij Pinkernels te koop.
Alternatief is natuurlijk om een tripje naar Derbyshire te organiseren. Dan kun je meteen een refill halen!
Vergeet niet om onze toffe prijsvragen te checken en doe mee!

POPULAIR NIEUWS