De redactie

Maak kennis met de drijvende kracht achter Whisky Monkeys, de redactie! Klik op de namen om door te linken naar een interview met de afzonderlijke aapjes én om een gezicht te zien bij de namen. 

Rox van der Helm

Rox is de founding mother van de Whisky Monkeys, het opperhoofd van de stam en de mater familias van de familie. Deze reislustige duizendpoot is razendsnel in denken en doen. Gewapend met laptop en telefoon propt ze twee fulltime banen in één werkweek. Met meerdere boeken op haar naam, weet Rox waar ze het over heeft als ze nieuwe aapjes op de redactie de fijne kneepjes van het vak leert. De zeldzame momenten die ze over heeft, besteedt ze aan het bezoeken van musea, lezen en reizen. Haar mooiste reis? Het avontuur dat Whisky Monkeys heet!

Theo Weber

Waar zijn vrouw Rox de ster van de videocontent is, is de positie achter de camera steevast voor Theo. Hij kan zijn creatieve ei kwijt in de prachtige tekeningen die hij maakt. Of hij een glaasje Glenmorangie of Japanse whisky nuttigt om de artistieke flow op gang te brengen, houdt hij voor zichzelf. Zijn reviews deelt hij wel met de wereld. En hoe? We kunnen zijn schrijfstijl niet anders dan poëtisch noemen. Met zijn zoete Limburgse accent is Theo een fantastische gesprekspartner om een avond te vullen met kletspraat over lekker eten en een nog zoetere dram.

Ralph Beentjes

Als echte fantasy geek bevindt Ralph zich regelmatig in andere dimensies. Soms is dit een whisky festival, maar dit kan net zo goed een Formule 1 wedstrijd zijn. Met zijn brede whiskysmaak en liefde voor geschiedenis houdt hij de lezer aqua vitae-aal. Als liefhebber van woordgrappen staat Ralph voor wetenswaardigheden en vermaak. Maar waag het niet om hem Ralf te noemen in de comments, anders ben je straks zelf geschiedenis.

Siniša Stojkovic

Siniša is een man van weinig woorden, behalve in zijn artikelen natuurlijk. Deze stoere motorrijder vind je zodra de zon schijnt achter zijn barbecue. Zijn liefde voor whisky en sigaren is bijna net zo groot als zijn passie voor imkeren. Als veteraan heeft Siniša een brok levenservaring waar je u tegen zegt. Deze wijsheid is volop terug te zien in zijn meer dan informatieve artikelen.

Jan-Marc Gozeling

De naam die bij de karakteristieke kop en dito baard hoort, is Jan-Marc. Zijn lijst aan hobby’s is eindeloos, maar met stip op één staat whisky. HIj bezoekt proeverijen en festivals door heel het land met als jaarlijks hoogtepunt Maltstock. Jan-Marc is zoals hij zijn whisky’s graag drinkt: onverdund. What you see is what you get geldt voor deze doorgewinterde liefhebber. Met een zondvloed aan vragen, neemt hij whiskynieuws op als een spons. Geen wonder dat deze ruige basgitarist dit jaar aan de International Whisky School start. Jan-Marc zegt wat hij denkt en dat is in zijn goudeerlijke reviews niet te missen.

Rob Broers

Rob draait al heel wat jaartjes mee in de whiskywereld. Als een tijger sluipt hij over het internet en door slijterijen op zoek naar de beste koopjes. Wekelijks brengt hij verslag uit over de portefeuille-vriendelijke deals op het gebied van whisky. Onder zijn alias The Whiskyhunter zal hij de stap van wekelijkse speurder naar professioneel jager binnenkort gaan maken. Alles op het gebied van zeldzame en betekenisvolle flessen van de Godendrank natuurlijk. Veelzijdig als Rob is, vind je hem fietsend, wandelend, squashend of rijdend in een klassieke auto in het altijd prachtige Limburg.
Eigen website: Whiskyhunter

Gemma Damen

What’s in my tumbler? Is de vraag die Gemma zichzelf en haar volgers regelmatig vraagt. Deze insta-queen voorziet mensen in Amsterdam en ver daarbuiten van aantrekkelijke achtergrondartikelen, spetterende foto’s en recensies in het Nederlands en Engels. Nieuwsgierig als Emma is, kan ze zichzelf verliezen in vraaggesprekken en research voor haar master marketing aan de universiteit. Voor haar hobby’s sporten en koken heeft ze bijna geen tijd meer, want als je Gemma eenmaal over whisky begint, is ze bijna niet meer te stoppen.
Eigen website: What's in my tumbler?

Harry Brennan

Geboren in een klein Engels dorp genaamd Devizes, maar sinds kort woonachtig in Nederland, is Harry de man die al heel wat vlieguren heeft gemaakt op 28-jarige leeftijd. Deze goedlachse Schot neemt je graag mee op reis door Europa om je te laten zien wat voor verborgen pareltjes het Europese vasteland verborgen houdt. Als brand ambassador van de Scotch Malt Whisky Society is hij net zo vaak achter een festivalstand te vinden als achter zijn laptop om ons van onze dagelijkse portie whiskynieuws te voorzien. Met zijn groene vingers vol blaren van zijn basgitaar typt hij niet alleen Whisky Monkeys artikelen, ook houdt hij zijn Eurowhisky blog en website bij en neemt hij zelfs podcasts op.
Eigen website: Eurowhisky

Ilse van Eekeren

Het nieuwste lid van de Whisky Monkey familie heet Ilse. Ze is weliswaar pas recent aangeschoven, maar neemt als medewerker van een slijterij een brok inside information mee waar je u tegen zegt. Haar artikelen zijn altijd een schot in de roos. Dat kan geen toeval zijn aangezien haar hobby handboogschieten is. Daarnaast speelt ze graag Mahjong in verenigingsverband en, hoe kan het ook anders, ze drinkt graag een glaasje van de godendrank met haar wederhelft. Houd deze rijzende ster in de gaten en verwacht uit haar pen het onverwachte, want whiskyweetjes die je niet ziet aankomen, dat is waar Ilse haar pijlen op richt.

Hessel Koeten

Hessel is als een goede whisky en bevat vele lagen. Niet alleen is hij getrouwd en vader van twee prachtige kindjes. Ook staat hij als docent voor de klas en is hij regelmatig aan het sporten. Of dit ten compensatie is van het wegdrinken van af en toe een dram, laten we in het midden. Feit is dat hij een whisky liefhebber pur sang is en uren kan praten over Schotse whisky’s, independent bottelaars en meer. Bovendien heeft deze man een grote liefde voor geschiedenis en lijkt het bijna op whisky: hoe ouder de drank, hoe meer Hessel je weet te vertellen. Met zijn brede interesse in de godendrank en spannende verhalen voorziet hij jullie regelmatig van gave artikelen.

Daan van Someren

Als ervaren schrijver van een whisky gerelateerd tijdschrift, is Daniël geen groentje meer in de whiskywereld. Daniël geeft de voorkeur aan de naam Daan, dat bekt immers een stuk lekkerder dan een profetennaam met trema. In zijn vrije tijd tuiniert Daan er op los in zijn moestuin, spelen de groene vingers gitaar en is meneer niet vies van een stevig potje Fortnite spelen. Sinds hij in aanraking kwam met een glas Blackadder The Legendary is de 52-jarige schrijver helemaal weg van de Godendrank. Zoveel liefde als Daan voor de dagelijkse ritjes op de fiets naar zijn werk heeft, heeft hij ook voor het schrijven over het levenselixer. Verwacht van deze Whisky Monkey dan ook artikelen en reviews vol passie en toewijding.

Eline Knol

Overdag is zij docent natuurkunde en scheikunde, maar buiten werktijd verandert Eline in een Whisky Monkey. Ondanks haar leeftijd van een bescheiden 28 lentes, heeft deze dame al tien  jaar ervaring als whiskyliefhebber en vrijwilliger op het Whisky Festival Noord-Nederland. Ze combineert haar passie voor whisky met het bekokstoven van recepten. Een drammetje door een gerecht, een drammetje door de saus en natuurlijk een drammetje naast de pannen. Whisky is een van de vele hobby's van Eline. Haar dagen zijn al snel gevuld met dansen, lezen, handwerken, gamen, series bingen, gitaar spelen en het bouwen van lego-sets. Als dochter van een whiskyminnende familie, zit haar opvoeding in het levenselixer wel goed. Eline kan niet wachten om haar familiaire en zelf vergaarde kennis over de Godendrank te delen met het grote publiek. 
Zelf een Whisky Monkey worden? Bekijk dan onze vacature

POPULAIR NIEUWS

NET BINNEN