Ardnamurchan komt met nieuwe whisky voor RAF Benevolent Fund

Nieuws
vrijdag, 20 oktober 2023 om 13:00
ardnamuchan raf
Er komt een nieuwe whisky uit de Ardnamurchan Distillery. Het gaat om een jaarlijkse release van een single cask die is uitgekozen voor het RAF Benevolent Fund.
De aankondiging is te lezen op het officiële Facebookaccount van de distilleerderij. Er is voor de jaarlijkse release gekozen voor een zeven jaar oude, ongeturfde Ardnamurchan-spirit die in 2016 in een Pedro Ximenez-hogshead van Amerikaans eikenhout werd gedaan.
Uit het vat komen 335 flessen en er wordt per fles vijf pond gedoneerd aan het het RAF Benevolent Fund. (RAF staat voor Royal Air Force).
De whisky wordt gebotteld op 56 procent alcohol by volume (ABV).

Hoe smaakt de nieuwe whisky?

De distilleerderij is zelf erg blij met de nieuwe whisky: ‘Ons team heeft de laatste tijd een echt zwak ontwikkeld voor PX-vaten van Amerikaans eikenhout. Terwijl de Amerikaanse eiken hogsheads wat meer tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen, hebben we ontdekt dat ze, wanneer we deze leeftijd van 7+ jaar bereiken, een ongelooflijke harmonie hebben tussen de zalvende, rijke PX-kenmerken - rozijnen, vijgen en rozijnen - en gedroogde amandelen en bakmeel. specerijen van Amerikaans eikenhout.’
Een prijs voor de nieuwe godendrank wordt niet genoemd. Mensen zijn in ieder geval enthousiast over de nieuwe fles. Zo schrijft iemand: ‘Can’t beat an unctuous dram’.

Meer informatie over de Ardnamurchan Distillery

Ardnamurchan is een Schots whiskymerk; de distilleerderij zit gevestigd in de Schotse hooglanden en staat erom bekend enorm afgelegen te zijn. De distilleerderij is relatief jong, de deuren werden geopend in 2014 en de eerste officiële release kwam, zoals verwacht, drie jaar later uit. Whiskyliefhebbers zijn erg te spreken over de Ardnamurchan godendrank. Eerder dit jaar werd de Paul Launois 2023 nog onthuld. Alles daarover kun je teruglezen in dit nieuwsbericht.
Wist je dat we ook regelmatig leuke prijsvragen hebben op Whisky Monkeys? Check ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS