Deze distilleerderij lijkt klaar te zijn voor de volgende limited edition whisky

Nieuws
dinsdag, 17 september 2024 om 17:00
the macallan distil your world mexico whisky 2
The Macallan heeft al een aantal jaren de Distil Your World serie lopen. Het lijkt erop dat de volgende expressie in de bekende whiskyreeks nogmaals Mexico aan doet. Dit keer belooft de drank iets sterker te worden dan bij de vorige versie.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
De Distil Your World reeks van The Macallan bracht afgelopen jaar al een bezoekje aan Mexico, toen er in samenwerking met het Spaanse 3-sterrenrestaurant El Celler de Can Roca een single malt uitgebracht werd. Deze whisky werd toen gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV).

Wordt de nieuwe The Macallan Distil your World een cask strength whisky?

Volgens het label dat opgedoken is, komt er nu een fles ‘2 van 2’, iets wat voor zover bekend niet eerder voorgekomen is in de reeks. De nieuwe fles lijkt ook op vatsterkte gebotteld te worden. Het label vermeldt namelijk een alcoholpercentage van 54,9 procent.
The Macallan Distil Your World is daarmee niet de sterkste in de reeks. De London single malt editie heeft bijvoorbeeld een ABV van 57,5 procent.

Wat zijn de tasting notes?

Het label dat geregistreerd is, heeft het over een riujping in first fill sherry seasoned vaten. Daarnaast worden de tasting notes genoemd. Deze hebben we hieronder op een rij gezet:
  • Geur: Fruitige tonen van ananas, grapefruit en appel met sinaasappelschil, rijke crème brûlee en kaneelkruiden.
  • Smaak: Dulche de leche, met kaneel bedekte churros, amandelen, gekarameliseerde suiker, vanillestokjes en geroosterde ananas.
  • Afdronk: Lang en zoet met tropisch fruit, eikenhout en chocolade.
Wanneer de nieuwe The Macallan Distil your World expressive precies uit zou moeten komen, is niet vermeld. De voorgaande editie is in november uitgekomen.
Single Malt Whisky Stories Image
Single Malt Whisky Stories
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS