The Macallan eert de doden met nieuwe Distil Your World Mexico expressie

Nieuws
door Monkey
woensdag, 08 november 2023 om 9:00
distil your world mexico
The Macallan heeft een nieuwe bijzondere whisky uitgebracht. De drank is de nieuwste telg in de Distil Your World reeks waarin eerder al vier expressies verschenen. Dit keer is The Day of the Dead aan de beurt in Distil Your World Mexico.
De Distil Your World Mexico editie volgt onder andere New York, Schotland en Jerez op als vijfde expressie in de reeks op. De whisky is uitgebracht in samenwerking met het Spaanse 3-sterrenrestaurant El Celler de Can Roca. Diane Stuart, whiskymaker bij The Macallan, heeft samen met Joan Roca, chef-kok bij het Spaanse restaurant, de whisky geselecteerd die het beste bij Mexico en de feestdag rondom dodenherdenking zou passen.
De whisky heeft gerijpt in sherry seasoned vaten van Amerikaans en Europees eikenhout. Hoe lang de whisky precies gerijpt heeft is niet bekend, gezien het om een non-age statement whisky gaat. The Macallan omschrijf de drank als een ‘levendige goudsbloemwijn’ die op 48 procent alcohol by volume gebotteld is.
Voor de expressie reisde Diane Stuart, whiskymaker bij The Macallan, samen met Joan Roca, chef-kok bij het restaurant, op de Dag van de Doden naar Mexico-stad. Ze hebben de cultuur en de keuken verkend en deze vastgelegd in een video rondom de whisky.

Wat is The Macallan Distil Your World Mexico?

De drank wordt geleverd in een speciale doos met een illustratie van Alfredo Rios. Met de tekening aan de binnenkant van de doos illustreert hij de Dag van de Doden bijpassen bij The Macallan Distil Your World Mexico.
Neus: Omhullende geuren van suikerig pan de muerto brood en fluweelzachte vanille, met een vleugje zoete ananas, een symfonie van geurige goudsbloembloesem en een subtiele fluistering van vers geplette korianderblaadjes.
Smaak: Een diepe golf van zoetheid, vermengd met hints van pittige sinaasappelschil, die doet denken aan rijke Mexicaanse mole (een soort saus) met zijn weelderige chocoladeachtige ondertonen, en de zwoele allure van verkoolde ananas.
Afdronk: Een gracieus aanhoudende zoetheid, getint met de zwakste echo's van smeulende kolen, die een prikkelende herinnering achterlaten in de mond.
De whisky wordt in een behoorlijk gelimiteerde oplage uitgebracht, namelijk 2500 flessen. De prijs is daar ook naar. Een fles kost namelijk 4500 dollar (omgerekend ongeveer 4200 euro). The Macallan Distil Your World Mexico is vanaf deze maand verkrijgbaar via geselecteerde whiskyspeciaalzaken en The Macallan boetiekwinkels.
Foto: The Macallan

POPULAIR NIEUWS