Angel’s Envy komt na een decennium met een nieuwe whiskey in deze reeks

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 7:00
angels envy triple oak
Het Amerikaanse whiskeymerk Angel’s Envy heeft een nieuwe expressie aangekondigd die niemand zag aankomen. Het gaat om een nieuwe toevoeging aan de Signature Series, waar al ruim tien jaar geen nieuwe whiskey aan toegevoegd is. De naam van de expressie is Angel’s Envy Triple Oak.
Deze derde whiskey maakt van de Signature reeks een drieluik. In de Angel's Envy Signature Series zijn al een Port Finish expressie en een Rum Finish whiskey te vinden.
De distilleerderij heeft voor de nieuwe drank met verschillende soorten eikenhout geëxperimenteerd. Owen Martin, meesterdistilleerder bij Angel’s Envy, vertelt dat hij blij is dat hij met deze nieuwe whiskey een stempel op de collectie heeft kunnen drukken.
‘Toen ik bij het team kwam, wilden we iets unieks maken om ons portfolio af te ronden. Voor de afwerking met eiken vaten hebben we zorgvuldig vaten geselecteerd die elkaar prachtig aanvullen.’

Wat is de Angel’s Envy Triple Oak whiskey?

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Frans eikenhout voor een sterke smaak, Chinkapin Oak voor een kruidig element en Hongaars eikenhout voor balans. Het geheel is gebotteld op 92 proof, oftewel 46 procent alcohol by volume (ABV). Het resultaat is een whiskey met onderstaande tasting notes:
  • Geur: Verse, rijpe abrikozen, gebalanceerd met geroosterd eikenhout, honing en bloesem. 
  • Smaak: Bakkruiden met hints van brioche, custard, pruimen, verse tabak en tannines. 
  • Afdronk: Kruidig met aanhoudende tonen van nootmuskaat, zwarte peper en kardemom. Daarnaast melasse en bruine suiker.

Waar is de Angel’s Envy Triple Oak whiskey te koop?

De nieuwe Angel’s Envy expressie komt vanaf 1 oktober in de schappen terecht met een adviesverkoopprijs van 74,99 dollar (omgerekend ongeveer 65 euro). De whiskey komt naar geselecteerde markten, waaronder in elk geval de Verenigde Staten. Of Nederland ook bij de landen hoort, waar Angel’s Envy de drank uitbrengt, is niet bekend.
American Whiskey (Second Edition) Image
American Whiskey (Second Edition)
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS