Dit is de top 10 best verkochte whisky’s uit India

Nieuws
door Monkey
woensdag, 05 juli 2023 om 13:00
indiase whisky
Het is altijd interessant om te zien welke whisky er populair is of juist niet. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een cadeau. Dit is de top 10 best verkochte Indiase whisky’s.
Elk jaar wordt er gekeken naar welke merken er wereldwijd het best presteren. Dat levert behoorlijk handige inzichten op, zoals de top 10 best verkopende Indiase whisky’s. Het The Brand Champions 2023 Report van The Spirits Business zet deze whisky’s op een rijtje en deze willen we jullie natuurlijk niet onthouden.

Hoe ziet die top 10 eruit?

Dit is de top 10 best verkopende Indiase whisky’s:
10. Signature
9. Director’s Special
8. Sterling’s Reserve
7. Royal Challenge
6. Blenders Pride
5. 8PM
4 Imperial Blue
3. Officer’s Choice
2. Royal Stag
1. McDowell’s No. 1 Whisky

Verschuivingen in lijst best verkochte Indiase whisky’s

In de top tien is een behoorlijk aantal verschuivingen te vinden. De top drie is namelijk flink veranderd. Imperial Blue stond daar eerst nog op de tweede plek, maar is nu van het podium gestoten door Royal Stag whisky. Deze whisky stond eerst op plek vier, maar heeft zijn plekje verruild met de voormalig nummer twee.
Verder staan er twee nieuwkomers in de lijst: Signature en Director’s Special. Signature komt op de valreep de top 10 binnen met 2.5 miljoen verkochte flessen whisky. Afgelopen jaar wat dit nog ruim een half miljoen flessen minder, wat een flinke groei impliceert. Director's Special zit er een stuk boven met ruim 3 miljoen verkochte flessen. Dit merk heeft een stijging van drie procent achter doorgemaakt en dat was genoeg voor de negende plek in de lijst.
Heb jij weleens een whisky uit India gedronken? Laat het ons vooral weten in de comments hieronder.
Wist je dat we ook geregeld toffe prijsvragen hebben?

POPULAIR NIEUWS