De top 10 best verkochte whisky’s in Canada, Amerika en Japan

Nieuws
zaterdag, 01 juli 2023 om 13:00
jamesonflessen
Ben jij benieuwd welke whisky’s het wereldwijd erg goed doen? The Spirits Business heeft de 10 merken op een rijtje gezet van whisky’s die het beste verkopen in Canada, Amerika en Japan.
Andere markten waar whisky als warme broodjes over de toonbank gaan zijn Schotland en India, maar die zitten dus niet in bij deze resultaten.
Dit zijn de beste verkochte whisky’s in Canada, Amerika en Japan:
1.      Jim Beam
2.      Jack Daniel’s
3.      Jameson
4.      Crown Royal
5.      Canadian Club
6.      Suntory Kakubin
7.      Black Nikka
8.      Evan Williams
9.      Tory’s (inclusief een Highball)
10.    Maker’s Mark

Veranderingen in de top 3 best verkocht whisky’s in Canada, Amerika en Japan

De top drie wordt dus ingenomen door de drie J’s. Hoewel de verkopen van Jim Beam met 1,6 procent in 2022 daalde ten opzichte van een jaar eerder, voert het merk nog steeds de markt in Canada, Amerika en Japan aan. De nummer 1 en 2 zijn overigens gelijk uit deze lijst, alleen Jameson is een plekje omhoog gegaan. Die stond vorig jaar op vier. De grootste zakker in de lijst is Suntory Kakubin die vorig jaar nog op drie stond. Er zijn geen nieuwkomers in de lijst, enkel wat lichte verschuivingen.

Voorspellingen whiskygroei komende jaren

Voor de Verenigde Staten wordt voorspeld dat de whiskyproductie daar hoger zal worden dan die van wodka. Als dat zo is, zal dat voor het eerst in twintig jaar worden.
Niet alleen wordt er veel whiskey (bourbon) gedronken in dat land, ook heerst er een grote cocktailcultuur. Ook daar passen uiteraard whisky’s in.
Ook is de verwachting dat whisky in zijn algemeenheid goede zaken zal doen. Zo wordt beweerd dat de godendrank tegen 2026 een stijging zal doormaken van 23 procent in volume en 29 procent in waarde. Of dat echt gaat gebeuren, valt uiteraard nog te bezien.
Bekijk ook eens onze interviews op de website.

POPULAIR NIEUWS