Lagavulin eert icoon met speciale whisky

Nieuws
woensdag, 20 december 2023 om 17:00
iain mcarthur
Iain McArthur, de legendarische warehousemanager bij Lagavulin, verlaat dit jaar de whisky-industrie om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. De Islay distilleerderij laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Er is namelijk een speciale whisky ter ere van Pinkie uitgekomen.
Ter gelegenheid van McArthurs afscheid brengt Lagavulin de Iain's Farewell Dram whisky uit. Iain McArthur heeft hiervoor zelf ruim 18 jaar geleden de vaten met spirit gevuld. Hij koos second fill manzanillavaten die de afgelopen jaren door de warehousemanager zelf onderhouden zijn. Onlangs is de whisky die de vaten opleverde door hem zelf in flessen gegaan. De botteling vond plaats op 58,7 procent alcohol by volume (ABV).
De warehousemanager vertelt zijn carrière bij Lagavulin het avontuur van zijn leven was, maar dat hij wel aan het lagere tempo toe is dat zijn pensioen met zich meebrengt. De speciale botteling is voor hem een bijzonder moment: ‘Met 18 jaar oud brengt deze botteling voor mij dierbare herinneringen terug, het genieten van een dram en het vieren van momenten in mijn leven. Ik hoop dat iedereen die net zoveel van deze distilleerderij houdt als ik, ervan kan genieten.’

Wat is de speciale Iains Farewell Dram Lagavulin whisky?

De 18 jaar oude whisky heeft tonen van smeulend hout, perfect in balans met rijp boomgaardfruit en aromatische kruiden. Het is een gelimiteerde editie die initieel alleen via de distilleerderij te koop was. Daar ging het om 18 flessen van de whisky. Daarna is de vloeistof bij inschrijving voor een select aantal mensen beschikbaar gesteld, maar deze is ook al gesloten.
Hoeveel flessen er nog over zijn, is niet bekendgemaakt, maar wel is gemeld dat Lagavulin en Malts.com nog een aantal flessen Iains Farewell Whisky via een ander kanaal zullen verkopen. Welk kanaal dat wordt en wanneer de verkoop begint is nog niet onthuld. De adviesverkoopprijs van een fles Iain’s Farewell Dram is 350 pond (omgerekend iets meer dan 400 euro).
Foto: Lagavulin

POPULAIR NIEUWS