Spotlight voor whisky in grote Netflix film

Nieuws
vrijdag, 06 januari 2023 om 9:00
glass onion
Op Netflix is sinds kort de film Glass Onion te zien. De whodunit is het vervolg op de bioscoophit Knives Out en bevat een sterrencast met onder andere voormalig 007-acteur, Daniel Craig. Je verwacht het misschien niet, maar een grote rol in de film is weggelegd voor whisky in verschillende vormen, al kunnen we misschien beter zeggen whiskey.
Glass Onion: A Knives Out Mystery is de de volledige titel van de Netflix film die je op het puntje van je stoel zet in een moordzaak. Diverse bekende koppen zoals Dave Bautista, Daniel Craig en Kate Hudson komen bij elkaar op een privé-eiland om daar een jaarlijks moordfeestje te houden. Maar voor het zover is, wordt er eerst een rondleiding op het eiland gegeven en moet er hoognodig bijgepraat worden. Dat laatste gebeurt met het favoriete drankje van iedereen, wat gastheer Miles Bron (Ethan Hawke) natuurlijk onthouden heeft.

Wat is de rol van whisky in Glass Onion?

Dit is het moment waar whisky tot drie keer toe weet te schitteren. Het favoriete drankje van Andi Brand (Janelle Monáe), één van de gasten op het eiland, is namelijk een Whiskey & Soda. Welke whiskey deze dame precies met soda drinkt, is niet genoemd, maar van andere gasten in Glass Onion is dat een hele andere zaak. Zo drinkt Lionel Toussaint (Leslie Odom Jr), een wetenschapper in dienst van Bron, op zijn verblijf een hele specifieke whisky. Het gaat om de rokerige single malt Lagavulin 16 om precies te zijn.
Een andere whisky die prominent naar voren geschoven wordt is de Bulleit Bourbon (30,99 euro bij Gall.nl). Duke Cody (Dave Bautista), de spierbundel met een Twitch-account, drinkt deze whisky namelijk graag on the rocks! En dat is niet de enige link die Cody met whisky heeft. Hij heeft namelijk een relatie met een dame die Whiskey heet (Madelyn Cline). Jammer genoeg doet zij haar naam geen eer aan. Haar favoriete drankje is namelijk Don Julio Tequila.
Wist je dat we ook whisky's recenseren ? Check onze whisky review-pagina
Beeld: John Wilson / Netflix 2022

POPULAIR NIEUWS