WhistlePig introduceert Dank & Dry Old Fashioned

Nieuws
dinsdag, 26 december 2023 om 13:00
dank and dry january
Dry January is een trend. Elke januari besluiten mensen niet te drinken en zo hun lever een welverdiende rustperiode te geven. WhistlePig heeft voor deze maand iets moois bedacht: WhistlePig Dank & Dry Old Fashioned.
Het nieuwe drankje van het whiskeymerk is specifiek gericht op de mensen die de komende maand hebben besloten geen alcohol aan te raken, maar toch van het ‘levenelixir’ willen genieten op een bijzondere manier. Dank & Dry is namelijk een alcoholvrije cocktail, waarin cannabis verwerkt zit. Het gaat om de niet-psychoactieve cannabisvariant cannabis terpenes.
Meghan Ireland, meesterblender van WhistlePig, vertelt dat de drank iets is waarmee het merk niet anders kon dan experimenteren. ‘De kruising van alcoholvrije drank en de cannabis trend, cannabis terpenes, is een nieuwe grens die we wel moesten opzoeken.’

Wat is WhistlePig Dank & Dry Old Fashioned?

Het resultaat van de experimenten van het whiskeymerk is een cocktail die bestaat uit drie elementen: cannabis, ahornsiroop en de WhistlePig ‘non-whiskey’ variant, waarin geen alcohol zit. Om het drankje compleet te maken is de cannabis gekweekt in whiskeyvaten, voordat deze verwerkt is in de drank.
De WhistlePig alcoholvrije Dank & Dry Old Fashoined is in twee formaten uitgebracht. De One Hiter is een fles van 750 milliliter die voor 50 dollar (omgerekend ongeveer 45 euro) te koop is. Er is ook een iets duurdere Hot Box Bundle uitgebracht. Hierbij zit naast de whisky een cocktail smoker in de vorm van een varken en een zakje cocktail smoking chips. Deze set kost 64,20 dollar (omgerekend ongeveer 60 euro).
De sets zijn in elk geval te koop via de website van WhistlePig, maar of ze ook naar Nederlandse schappen komen is niet bekend.
Foto: WhistlePig

POPULAIR NIEUWS