Zitten Cillian Murphy en Emily Blunt aan de whisky in Oppenheimer?

Nieuws
maandag, 24 juli 2023 om 9:00
oppenheimer foto
Wie Oppenheimer heeft gezien, zal misschien zijn opgevallen dat er regelmatig een tumbler glas en heupflacon voorbij komen. Of Cillian Murphy en Emily Blunt aan de whisky zitten in Oppenheimer is dan ook de vraag.
Oppenheimer draait sinds afgelopen week in de bioscoop en maakt daar momenteel de dienst uit, samen met Barbie. Op social media wordt dan ook regelmatig gesproken over Barbenheimer. Ondergetekende is naar Oppenheimer geweest en zag daar regelmatig wat alcohol voorbij komen. Zonder spoilers van de film weg te geven, nemen we je mee.

Een drankje voor een fijn gesprek 

Christopher Nolan heeft, zoals hij vaker doet, weer een lange speelfilm neergezet. Oppenheimer duurt maar liefst 180 minuten, het is misschien zelfs een ideale lengte om van een goede dram te genieten. Nog binnen het uur staat Oppenheimer (Cillian Murphy) bij een kast samen met een vrouw, genaamd Kitty (Emily Blunt). Het is de eerste keer dat hij kennis maakt met deze vrouw, die later zijn echtgenote wordt.
Op hun eerste ontmoeting praten ze over zijn werk en het leven, terwijl Oppenheimer een tumbler glas in zijn hand met daarin een bruin goedje. Is het whisky? Is het bourbon of wat anders? Nergens staan hints, maar het zou goed de godendrank kunnen zijn. Het is in ieder geval een mooi middel voor een eerste ontmoeting.

Whisky in Oppenheimer

Zodra hij eenmaal getrouwd is met zijn Kitty en er een shot is waarin Oppenheimer thuiskomt, draait de camera naar links om de aandacht te vestigen op een tafel. Al duurt dit maar een paar seconden, voor de kijker is het duidelijk: er is iets aan de hand met drank én er staan flessen whisky tussen.
Al snel blijkt dat Kitty weleens naar de fles grijpt als dingen haar te zwaar worden en ze twijfelt dan ook niet om regelmatig een heupflacon mee te nemen. Later in de film valt die zelfs per ongeluk uit haar handtas en weten we dat ze de drank nog geen vaarwel heeft gezegd. Ook meneer Oppenheimer heeft later nog eens een tumbler glas in zijn hand met wederom bruine spirit.
Nergens wordt dus nadrukkelijk naar de drank verwezen, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is in de nieuwe Indiana Jones film met Harrison Ford, maar het heeft er dus alle schijn van dat dit whisky is geweest.

Nog meer whisky

Cillian Murphy heeft wel vaker wat met whisky, in zoverre: zijn personage Tommy Shelby in de hit-serie Peaky Blinders drinkt whisky aan de lopende band. Op papier, in het echte leven schijnt het om thee te gaan.
Foto: Copyright 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.