Harrison Ford volop aan de whisky in Indiana Jones and the Dial of Destiny

Nieuws
zondag, 02 juli 2023 om 17:00
indiana jones
Harrison Ford is niet vies van whisky, zo blijkt. In de nieuwe Indiana Jones film die sinds deze week in de bioscopen draait, Indiana Jones and the Dial of Destiny, sipt de Hollywood ster geregeld aan whisky.
De film begint in het verleden, waar we niets over zullen verklappen. Maar zodra de openingsscène is geweest en de kijker wordt meegenomen naar de tegenwoordige tijd, zien we meteen een grote doos met Ballantine’s 12 Years liggen. Indy komt uit bed gerold, schenkt zich zelf een koffie in en doet daar een scheutje whisky in. Huppakee, de toon is gezet. En vanaf dat moment is duidelijk dat waar Martini veel voor James Bond betekent, whisky een trouwe dienaar is van Indiana Jones.

Regelmatig whisky in Indiana Jones and the Dial of Destiny

Niet veel later als Jones een feest heeft voor zijn pensioen (dit is tevens de laatste Indiana Jones films van Ford), loopt hij wederom rond met een fijne dram in zijn handen. Welke fles dit is, weet de kijker niet. En zodra niet lang daarna een achtervolging ingezet wordt, roept iemand naar hem dat hij vast te veel whisky gedronken heeft.
Weer even later in de film ziet de kijker Ford in een vliegtuig. Een stewardess loopt op hem af en zegt: ‘Here is your Scotch, sir.’
Het is duidelijk. Jones is geek van whisky of moeten we zeggen Ford?

Ford vaker aan de whisky

Eerder schreven we al over de rol van whisky in de tv-serie 1923 op SkyShowtime, waar één van de hoofdrollen ook voor Harrison Ford is. Ook daar maakt hij een opmerking over whisky.
Een speurtocht op Google levert bovendien leuk materiaal op. Zo is Ford te gast geweest bij Jimmy Fallon en nippen ze samen aan een glas Bruichladdich. Hij weet heus wel hoe het merk uitgesproken moet worden. Zie het resultaat hieronder.
Ford heeft niet alleen voor de camera whisky gedronken tijdesn de opnames van Indiana Jones and the Dial of Destiny. `Phoebe Waller-Bridge, de actrice die Wombat vertolkt, vertelde in een gesprek met Variety dat de acteurs heel veel plezier hebben gehad tijdens het filmen. Zo meldt ze dat ze Ford een keer flink heeft laten schrikken in zijn caravan en dat de crew erg goed met elkaar kon opschieten.
De actrice vertelt erbij dat ook daar de nodige whisky voorbij kwam: 'We lazen het script ongeveer vijf minuten en toen hebben we allemaal ongeveer een uur scotch gedronken. Dus het was perfect.'
Overigens zit er nog iemand aan een opvallend glas in de film, de acteur Mads Mikkelsen. Hij drinkt namelijk zoals het lijkt ook een glas whisky, maar daar houdt hij helemaal niet van. In het echte leven is hij meer van de bier, zo blijkt.
Foto: Walt Disney Studios

POPULAIR NIEUWS