De beste whisky cadeau tips voor Valentijnsdag

Best of
door Whisky Monkeyzaterdag, 10 februari 2024 om 7:00
a tale of tokyo whisky monkeys 3
Het is bijna tijd voor de dag van de liefde, oftewel Valentijnsdag. Verwen jij je geliefde met een mooie whisky of iets anders? Wij geven een paar mooie tips die elke whiskyliefhebber kan waarderen. Zo pak jij uit. 

Whisky

Laten we deze tips beginnen met datgene wat het meest voor de hand ligt en dat is het geven van een mooie whisky. Want welke whisky drinker kan dat niet waarderen? Dry January is voorbij, dus dat is een extra reden om eens een mooie fles open te trekken. We geven je een paar mooie tips:

Whisky sieraad

Als je een whisky opdrinkt, heb je daarna een mooie herinnering. Wat blijvend is, is een whisky sieraad. Regelmatig zijn er bedrijven die whisky-speldjes uitbrengen en er zijn ook whiskyliefhebbers die deze speldjes verzamelen. Zo’n item wordt dan bijvoorbeeld bevestigd op een pet of tas.
Maar wat pas écht gaaf is, is het personaliseren van een whisky sieraad. Dit kan een speldje zijn, maar dat kan ook ketting zijn of iets anders. Het is maar net wat je zoekt. In Den Haag zit Juwelier ‘Molentje gevestigd. De eigenaar, Martin Molenaar, is een whisky liefhebber pur sang en in zijn shop komt de liefde voor de godendrank dan ook samen me de liefde voor mooie sieraden maken.
Dit doet hij graag op maat. Dus vertel vooral graag wat jij wilt laten maken en geef je lover een uniek cadeau! Met een speldje kan diegene bijvoorbeeld trots rondlopen op whiskyfestivals.

Karaf

Hoewel een whiskykaraf (in het Engels) decanter absoluut geen noodzaak is, staat zo’n karaf wel chique of grappig op tafel. Ook als je films bekijkt, zie je regelmatig een karaf in een kamer schitteren. Als je visite krijgt en mensen uitnodigt voor een maaltijd, kun je een fles whisky los op tafel neerzetten, maar je kan de godendrank natuurlijk ook inschenken in een karaf om vervolgens daaruit te serveren. Waarom niet?
De keuzes zijn net als whisky zelf erg diverse. Zo heb je grappige varianten, waarbij je uit een Starsip Trooper of geweest schenkt. Maar je hebt ook prachtige of luxe karaffen.

Kaarten voor een festival

Whisky beleef je het liefst samen. Zo kun je tasting notes uitwisselen en onder het genot van een dram kun je ook prachtige gesprekken voeren. Daarom is ons volgende tip: trakteer je liefje eens op tickets voor een whiskyfestival. Tijdens zo’n festival zijn er allerlei standhouders aanwezig en is dat de manier om niet alleen mensen te ontmoeten, maar ook een paar mooie whisky’s te proeven. Er zijn diverse festivals, van klein tot groot en niet alleen in Nederland, ook in België. Slàinte!

Boek

Tot slot valt er van alles te leren over whisky en daarom is het leuk om whiskyboeken te lezen. Daar zijn er flink veel van en er verschijnen ook steeds nieuwe. Zo komt Hans Offringa in februari met een nieuw boek voor als je geïnteresseerd bent in whisky en Schotse maaltijden.
Er zijn wetenschappelijke boeken, overzichten, en boeken met meer een persoonlijke tint, zoals het boek Twee Schotten en heel veel whisky.
Zomaar wat boeken tips vanuit ons:
Dat waren onze tips voor Valentijnsdag. Mocht je zelf nog een idee hebben, laat het ons vooral weten in de comments!
Mede mogelijk gemaakt door Juwelier 't Molentje. Juwelier 't Molentje zit gevestigd in Den Haag aan de Loosduinse Hoofdstraat 166.
Martin Molenaar is bereikbaar via: 070 397 4502.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 10 februari 2024.

POPULAIR NIEUWS