De top 5 beste whisky decanters (karaffen) om te kopen

Best of
zaterdag, 22 juli 2023 om 7:00
mikamax decanter
In films zie je het vaak voorbij komen: whisky in een hele fancy decanter, ook wel karaf genoemd. Het geeft een hele luxe uitstraling in een omgeving met vaak hele coole mensen. Misschien lijkt dat een ver van je bed show, maar zo’n decanter of karaf kun jij ook gewoon kopen en is niet eens heel duur.

MikaMax Globe Whisky Decanter

Bol.com verkoopt een hele uitgebreide decanter set, waarin de karaf in de vorm is van een wereldbol. Daar kun je de whisky dus in overschenken en vervolgens ergens neerzetten op een bureau of een mooie tafel. Het ziet er onwijs sierlijk uit. De wereldbol is voorzien van een glazen ship ‘voor een extra luxueus en avontuurlijke uitstraling’. Er kan 900 milliliter in de karaf. Tevens is deze decanter erg leuk om cadeau te geven omdat je naast de karaf nog veel meer extra’s krijgt, zoals twee whisky glazen, een ijstang en whisky stones. Het gehele pakket is te koop voor 42,95 euro. Natuurlijk kun je daar ook een mooie en goede fles whisky voor kopen, maar een fles raakt op, dit pakket niet.

Stormtrooper karaf

Gaan Star Wars en whisky samen? Als het aan Amazon ligt wel. En als het aan ons ligt eigenlijk ook. Want moet je eens kijken hoe tof deze whisky decanter is! De karaf is gebaseerd op de originele Stormtrooper helmen die ontworpen zijn door Andrew Ainsworth van de Shepperton studio’s in 1976. Het materiaal schijnt stevig te zijn, namelijk Super Flint Glas. En verder heeft de karaf een kurkstop zodat de drank die erin zit (whisky, maar dit kan net zo goed likeur of wijn zijn) goed blijft. Er kan in totaal 750 milliliter drank in. En als je dan een glaasje hebt gedronken uit deze fancy karaf, rijst de vraag: ga je dan naar de dark side of niet?

Whiskykaraf als zeilschip

We komen bij de volgende prachtige whisky karaf op deze lijst en dat is die van een zeilschip. Dit ziet er toch werkelijk waar prachtig uit?! In de decanter zit heel chique een schip verborgen en daardoor is het net alsof de whisky een prachtige mooie oranje zee wordt om het schip heen. Water hoeft niet altijd helder blauw te zijn, blijkt maar weer! Verder zit er een heel fancy een tapkraan (roestvrijstaal) in de decanter verwerkt, waardoor het geheel nog meer als luxe aanvoelt. In totaal kan er 1000 milliliter whisky in en je krijgt er ook nog eens vier hele mooie ontworpen glazen bij die een print van de wereldmap dragen. Een mooie set dus om al drinkend bij weg te dromen. Wat is jouw volgende reisbestemming? Wel moet je er even voor in de buidel tasten. Deze whisky decanter is namelijk niet goedkoop: 78,99 euro. Maar ach, dat is nog altijd goedkoper dan een gemiddeld vliegticket.
De Whisisky AK-47 decanter
De Whisisky AK-47 decanter

Whisky decanter als AK-47

Deze whisky decanter op de lijst is misschien niet degene met de meest ‘luxe’ uitstraling, maar hij is wel ongelooflijk bad ass. Nog veel meer dan de Stormtrooper karaf. Al denkt bol.com daar anders over, gezien er bij de omschrijving staat: ‘Deze ak-karaf van Whisiskey is met zijn luxe en stoere uitstraling de eyecatcher die jouw interieur verdient.’ Stoer is die zeker! Wie denkt er überhaupt over na om zijn of haar gasten te serveren vanuit een machinegeweer? Wat dat betreft is de whisky markt knotsgek.
Maar geef toe, mooi is die wel toch deze whisky karaf? In totaal kan er 1 liter whisky. Verder is er een schenktuit aanwezig zodat je niet hoeft te morsen met de whisky. Je wilt immers ook geen buskruit verliezen?! Grapje uiteraard. Wat verder tof is, is dat geheel in stijl er twee glazen geleverd worden met een kogel erin en ook zitten er whisky stenen bij. De gehele set is te koop voor 89,95 euro

Luxe whiskykaraf-set

Wil je na het lezen van deze knotsgekke decanters toch iets normalers? Dat kan. Er zijn gewoon whisky karaffen te koop die iets minder opvallend zijn, maar wel een hele luxe uistraling kennen. Van hetzelfde merk als de AK-47 van net, dus Whisiskey, verkoopt Blokker bijvoorbeeld een luxe whisky karaf set, waarbij je in één pakket een hele toffe glazen karaf krijgt met twee mooie luze glazen, een ijstang en whiskystenen. Er kan 0,9 liter in de karaf. Deze set is te koop voor slechts zes tientjes en daar kun je jaren mee vooruit.
Beeld Globe whisky decanter: Mikamax
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 22 juli 2023.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties