Bruichladdich lijkt met 10 jaar oude peated whisky te komen

Nieuws
woensdag, 14 juni 2023 om 17:00
bruichladdich peated port charlotte
Voordat een whisky uitkomt, wordt deze altijd vastgelegd in de Amerikaanse TTB database. Het is een mooie manier om erachter te komen wat uit zou kunnen komen. Zo lijkt het erop dat er een tien jaar oude Bruichladdich whisky onderweg is die volgens het label ‘heavily peated’ is.
De aankondiging van de whisky is nog geen feit, maar wel is er een en ander vanuit het label af te lezen over de mogelijk nieuwe telg van Bruichladdich. Het zou namelijk gaan om de Bruichladdich Port Charlotte PC10 Heavily Peated. En de kans dat deze whisky daadwerkelijk onderweg is, is behoorlijk groot.
De Port Charlotte PC10 Heavily Peated whisky is namelijk een whisky die elk jaar uitgebracht wordt. Het label in de TTB-database vertelt ons dat de whisky gebotteld is op 50 procent ABV en dat de fles 750 milliliter bevat.

Wat is Bruichladdich Port Charlotte PC10?

Doordat Bruichladdich deze whisky elk jaar uitbrengt, kunnen we al met enige zekerheid wat over de tasting notes van de release van dit jaar melden. Dit verschilt namelijk over het algemeen niet bij deze jaarlijkse release.
De neus van Bruichladdich Port Charlotte PC10 is er een met een rokerig karakter, waarbij tonen van karamel, sinaasappelschil en zeewier de boventoon voeren. De smaak heeft tonen van hout en witte druiven, waarbij zilt constant aanwezig is. De afdronk biedt nog meer rook.
De TTB Database is een indicatie van wat er mogelijk aankomt. Dit betekent slechts dat het verzoek voor de release van de whisky ingediend is. Het is dus nog niet zeker dat de whisky uitkomt. Ook is de eventuele releasedatum nog niet bekendgemaakt.
Onlangs kwam Bruichladdich met de aankondiging van een nieuwe whisky, genaamd PMC01. Deze Port Charlotte whisky heeft van Pomerol finish. Daarmee komen invloeden uit een van de kleinste wijnregio's bij de whisky voorbij. Meer over deze whisky vind je in het nieuwsartikel dat we erover schreven.

POPULAIR NIEUWS