Teeling Whiskey is jarig en komt met nieuwe whiskey

Nieuws
door Monkey
donderdag, 15 juni 2023 om 9:00
teeling birthday batch 2023
De Ierse distilleerderij Teeling Whiskey Distillery is jarig en dat betekent een feestje. Voor haar achtste verjaardag komt de distilleerderij met een speciale whiskey release: een nieuwe telg in de Teeling Birthday Batch reeks.
Teeling Whiskey Distilling is in 2015 opgericht en brengt intussen al acht jaar allerlei whiskeys uit. Voor haar achtste verjaardag brengt de distilleerderij de nieuwe Teeling Birthday Batch 2023 whiskey uit. Het betreft een gelimiteerde editie waar slechts 640 individueel genummerde flessen van te koop zijn.
Het is niet de eerste Teeling whiskey in de Birthday Batch reeks. De distilleerderij kwam voor het eerst op haar zesde verjaardag met een Birthday Batch, een Double Cask Irish whiskey. Met Birthday Batch 2023 is de release van de derde whiskey in de reeks een feit.

Wat is Teeling Birthday Batch 2023?

Teeling Whiskey meldt op haar website het volgende over de release: ‘De nieuwste Birthday Batch is een getrouwe weergave van onze voortdurende inspanningen om de Ierse Single Pot Still categorie uit te breiden, door middel van innovatieve en vooruitstrevende rijpingstechnieken, die een volledig uniek smaakprofiel bieden voor een Ierse whiskey.’
De speciale verjaardagswhiskey van Teeling is een Single Pot Still whiskey die gerijpt heeft in zeldzame Pineau des Charentes wijnvaten. De whiskey is non-chill filtered gebotteld op 48,8 procent ABV.
Dit zijn de tasting notes van Teeling Whiskey Birthday Batch 2023:
Neus: ‘Uitbarstingen van gekonfijt fruit, zachte vanille, sultana's en rozijnen, vergezeld van geperste druiven en kruiden uit de pot’.
Smaak: ‘Vol en warm mondgevoel, met hints van abrikoos, ananas en citrusvruchten, die plaatsmaken voor kruidnagelkruid en tannine’.
Afdronk: ‘Lang en vol met een droge en kruidige afdronk’.
Deze nieuwe release is exclusief te koop bij de distilleerderij in Dublin en de Teeling webshop voor 90 euro. Alle opbrengsten van de Birthday Batch 2023 whiskey gaan naar lokale goede doelen.
Onlangs waren wij op bezoek bij Teeling Whiskey in Dublin. In ons uitgebreide verslag lees je hoe Adam Wall, brand manager bij Teeling, ons meenam in het verhaal van whiskey, Dublin en Teeling Whiskey Distillery. Verwacht binnenkort ook een interview met Wall.
Afbeelding: Teeling Whiskey Distillery