Deze zeldzame Gordon & MacPhail whisky koop je nu met cryptovaluta

Nieuws
vrijdag, 09 augustus 2024 om 12:00
gordon macphail mr george legacy 1958 whisky 1
In april onthulde Gordon & MacPhail de nieuwe release van de Mr.George Legacy reeks, een Glen Grant 1958 van 65 jaar oud. De whisky is in een zeer gelimiteerde uitgave gebotteld en tien flessen daarvan zijn nu bij het online platform Blockbar opgedoken.
De expressie van de onafhankelijke bottelaar is de vierde fles in de reeks met zeldzame en oude whisky's. De whiskyserie is een eerbetoon aan een van de eigenaren van Gordon 7 MacPhail en 'de vader van single malt whisky'.

Wat is de Gordon & MacPhail Mr George Legacy Glen Grant 1958 whisky?

De Mr. George Legacy drank is op 23 oktober 1958 gedistilleerd bij de Glen Grant distillery.
Vervolgens hebben George Urguehart, de toenmalige eigenaar van Gordon & MacPhail, en de distilleerderij in een first fill sherry butt gedaan om te laten rijpen. 65 jaar later is de drank eruit gehaald en op 56,5 procent gebotteld.
De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Neus: Rijke bijenwas aroma’s, molasse, gestoofde pruimen en warme kruiden.
  • Smaak: Tonen van Sevilla sinaasappelschillen, donkere Morello kersen, gevolgd door koffiebonen.
  • Afdronk: Lang en gebalanceerd met tonen van rook.
In totaal zijn er 376 flessen gevuld die onder andere via de website van Gordon & MacPhail verkocht worden. De verkoopprijs van een fles is daar 7000 pond (omgerekend iets meer dan 8100 euro).

Cryptovaluta inzetten voor whisky

Als je geen euro's tot je beschikking hebt en wel cryptovaluta in kunt zetten, dan is er nu een nieuwe mogelijkheid om een fles te bemachtigen. Blockbar biedt de fles namelijk aan via cryptovaluta.
Op het online platform kost de fles 7150 dollar (omgerekend iets meer dan 6500 euro) of ongeveer 2.67 Ethereum. Liefhebbers kunnen de fles met beide valuta kopen en krijgen vervolgens een NFT token.
Met deze NFT is de fles al van de koper die vervolgens kan bepalen wat ermee gebeurt. De fles kan bijvoorbeeld opgeslagen worden, cadeau gegeven worden of natuurlijk opgestuurd worden naar de eigenaar. Voor dit laatste moet er gewacht worden voordat de fles in het warenhuis van Blockbar aangekomen is.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS