Gordon &MacPhail onthult nieuwe Mr George Legacy whisky

Nieuws
zondag, 07 april 2024 om 15:00
gordon macphail mr george legacy 1958 whisky 1
De onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail heeft een nieuwe expressie in de Mr George Legacy serie uitgebracht. Het gaat om de vierde botteling in de whiskyreeks, waarin bijzonder oude whisky’s uitgebracht worden.
Net als de eerste drie flessen is de vierde Mr George Legacy expressie een Glen Grant whisky. Waar de eerste whisky’s in de reeks respectievelijk uit 1953, 1957 en 1959 kwamen, is het nu tijd voor een whisky uit 1958 De volledige naam van de whisky is Mr George Legacy Glen Grant 1958.
Stuart Urquhart, operations director bij Gordon & MacPhail, vertelt dat zijn grootvader een zwak had voor de Glen Grant Distillery. Hij had een sterke band met de stokers die in de buurt aan het werk waren. Dat is de reden dat de serie bestaat uit whisky’s van deze stokerij.

Wat is de Gordon & MacPhail Mr George Legacy Glen Grant 1958 whisky?

De nieuwe Mr George Legacy whisky is een single cask single malt whisky die gerijpt heeft in een first fill sherryvat met nummer 3818. De drank ging in 1958 het vat in en kwam er in 2023 op 65-jarige leeftijd uit. Dit zijn de tasting notes van de single malt whisky:
Neus: Rijke bijenwas aroma’s, molasse, gestoofde pruimen en warme kruiden.
Smaak: Tonen van Sevilla sinaasappelschillen, donkere Morello kersen, gevolgd door koffiebonen.
Afdronk: Lang en gebalanceerd met tonen van rook.
De Gordon & MacPhail Mr George Legacy Glen Grant 1958 whisky is zeer gelimiteerd verkrijgbaar. Er zijn slechts 376 flessen gebotteld die later deze maand naar geselecteerde speciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk gaan. Welke dat precies zijn, is niet bekendgemaakt. De adviesverkoopprijs van een fles is 7000 pond, oftewel ongeveer 8200 euro.
Foto: Gordon & MacPhail
Onlangs werd bekend dat Ian Urquhart, voormalig directeur van de onafhankelijke bottelaar, overleden is. Hij werd 76 jaar.