Eaglesburn Distillery maakt drieluik af met Double Wood Part Three

Nieuws
zondag, 12 februari 2023 om 17:00
whiskyglas
Eaglesburn Distillery maakt met haar nieuwste whisky het Double Wood drieluik af. De distilleerderij uit Ede bottelde Double Wood Part Three al even geleden en de drank is nu klaar voor de verkoop!
Via een bericht op de Facebook-pagina van Eaglesburn Distillery werd gemeld dat de laatste fles Wedding Dram, een gelimiteerde editie, verkocht was. Daarbij werd meteen gemeld dat de volgende whisky klaar staat: de Double Wood Part Three.
De whisky van de distilleerderij uit Ede maakt de serie van drie speciale whisky’s af. Waar eerder gekozen is voor een bourbon/cognac en een bourbon/virgin oak combinatie van vaten is er nu gekozen voor de combinatie van een Jack Daniels ex-bourbon vat met een ex-Eaglesburn rumvat. Hoe toepasselijk is het om het Eaglesburn drieluik af te sluiten met een vat uit eigen distilleerderij?

Eaglesburn biedt meerdere varianten van Double Wood Part Three

Eaglesburn heeft de Double Wood Part One en Two whisky telkens maar in één variant uitgebracht. Voor deze derde release in de serie is dat niet zo. Deze whisky is namelijk in zowel de 20cl als in de 70cl variant te koop.
Eaglesburn heeft voor de liefhebber ook nog een speciale Double Wood giftset te koop. Hierin zitten alle drie de whisky’s uit de Double Wood serie (flessen van 20cl)  en je krijgt er ook nog een speciaal Eaglesburn DIstillery Glencairn glas bij.
De Eaglesburn distilleerderij houdt zich overigens niet alleen bezig met het stoken en verkopen van haar eigen whisky, gin en andere dranken. In de webshop van de Nederlandse distilleerderij is ook het een en ander uit andere plekken van de wereld te koop. Zo koop je kleine en grote proeverijen van respectievelijk vier en acht samples. Daarnaast koop je er samples van onder andere Glendronach, Laphroaig, Talisker Glengoyne en andere distilleerderijen.