Onafhankelijke Nederlandse bottelaar Beek kondigt stilletjes nieuwe whisky aan!

Nieuws
woensdag, 01 februari 2023 om 12:30
beek
Beek Spirits heeft al een breed pallet aan gedistilleerde dranken in het assortiment, variërend van eau de vie en calvados, tot cognac en rum. Maar, onze aandacht gaat natuurlijk vooral uit naar whisky en daar wist de Nederlandse Beek ons via een Facebook post te verblijden met goed nieuws: er komt een nieuwe whisky aan! 
Op de bijgevoegde foto zien we een vat van de hand van Boteria Torner. Hierdoor weten we dat de 'batch' die gemaakt wordt, zal bestaan uit 225, 300 of 500 liter en dat de whisky in authentieke eikenhouten vaten gerust heeft.

Wat voor whisky brengt Beek? 

Volgens Beek heeft de whisky nog een week of vier te gaan voordat er gebotteld gaat worden, waarna de whisky nog in februari voor de verkoop beschikbaar moet komen! Wat voor whisky het gaat worden houdt Beek nog even voor zich.
Beek is opgericht door Jan Beek, een echte kenner van whisky's en overige gedistilleerde dranken. Hij heeft van zijn grote hobby zijn werk weten te maken. Zijn kennis en vakkundigheid is af te lezen uit het feit dat hij al in 2013 toe mocht treden tot de Schotse orde van de “Keeper of the Quaich" (net zoals Ronald Anneveldt en Wullie Macmorland), een eer die alleen weggelegd is voor iemand die een uitmuntende staat van dienst heeft en veel betekend heeft voor de Schotse whisky.
Beek verkoopt al een brede selectie whisky's, waaronder een Dutch Premium Blend met maar liefst zeven verschillende whisky's, een Bourbon Cask, een Jamaica Rim Finish, Cognac Finish, een Rode wijn Finish, Milstone 2017, een heel speciale Dutch Winderblend en nog veel meer. Alle whisky's zitten in een karakteristieke strak gestileerde fles, waarin de kleur van de whisky goed tot uitdrukking komt.
Beek is op veel plekken te koop, maar wie zijn flessen 'bij de bron' wil halen, moet naar Kampen afreizen, daar staat het bedrijf.

Het is inmiddels februari, dus kom maar door met die whisky! Heb jij weleens Nederlandse whisky gedronken?
Foto: persfoto verkregen van Beek