Fireball Cinnamon Whisky maker aangeklaagd wegens ontbreken van whisky

Nieuws
zondag, 29 januari 2023 om 17:00
rechter
In tankstations en supermarkten in Amerika kun je Fireball Cinnamon Whisky kopen. De likeur zit in kleine flesjes en zou whisky bevatten. Een dame uit Illinois klaagt nu de maker van het pittige drankje aan, omdat de drank die zij kocht juist géén whisky zou bevatten. Ze zou misleid zijn door een nagenoeg identiek flesje.
Als je in de Verenigde Staten naar een studentenfeest gaat, is de kans erg groot dat er ergens een fles Fireball Cinnamon Whisky staat. De drank is in de VS nu in opspraak geraakt door een aanklacht die tegen de maker loopt. Een dame, Anna Marquez, kocht de drank die gemaakt wordt door The Sazerac Company, met de gedachte dat ze Fireball Cinnamon Whisky kocht. Wat ze in feite kocht, was een flesje waar geen whisky in zat met de naam Fireball Cinnamon (onder de whisky in de naam dus).
De aanklacht van Marquez tegen The Sazerac Company draait niet om de drank, maar om de verpakking. Die is namelijk misleidend volgens de dame. De verpakkingen van beide flesjes komen van dezelfde maker af en lijken ontzettend veel op elkaar. Marquez zou daardoor niet geweten hebben dat ze het verkeerde flesje pakte en ging dus met het kaneeldrankje naar huis dat een stuk minder sterk is en geen whisky bevat maar wel de smaak van whisky (met kaneel) heeft. Het is een beetje als de alcoholvrije whisky's. Ze smaken enigszins naar whisky, maar er zit geen druppel in.
Volgens Marquez was het ‘een fout die makkelijk was om te maken en waarvan de fabrikant wilde dat deze gemaakt werd door klanten’. De aanklacht vermeldt ook dat het gebruik van de woorden ‘natuurlijke whisky’ verkeerd opgevat kan worden door klanten. Het zou dan ook een slim woordenspel van Sazerac zijn om dit zo op de flesjes te zetten, net als de keuze om het lettertype zo klein mogelijk te maken op de flesjes van 99 dollarcent.
Benieuwd naar de Fireball drankjes die zoveel ophef genereren? Koop je hier de Fireball Cinnamon Whisky likeur.

Fireball Cinnamon Whisky kent de nodige verschillen op de labels

Sazerac zal zich binnenkort moeten verantwoordelijk tegenover de dame, die de aanklacht wil laten gelden door iedereen in Illinois, Noord Dakota, Wyoming, Alaska, Arizona, Idaho en nog een heel aantal andere Staten. Op dit moment is ze de enige die het bedrijf achter Fireball Cinnamon Whisky aanklaagt, maar ze hoopt steun van anderen te krijgen die ook misleid zijn door deze vergelijkbare labels.
Hoewel de labels van de drankjes in dezelfde huisstijl vormgegeven zijn, zijn er de nodige verschillen te vinden. Op het label dat de voorkant van het flesje whisky siert staat namelijk Fireball Cinnamon Whisky te lezen. Het flesje uit de supermarkt heeft dat niet en is een van de andere producten van The Sazerac Company. Daarnaast bevat de whiskyhoudende drank een regel op het label met de melding dat het een ‘whisky is met een natuurlijke kaneelsmaak’ en is het alcoholpercentage dat aangegeven is een stuk hoger dan bij het andere flesje (33 tegenover 16,5 procent). Het zijn kleine, maar wel degelijk verschillen.

POPULAIR NIEUWS