Whisky komt stiekem steeds voorbij in SkyShowtime hit 1923

Nieuws
donderdag, 25 mei 2023 om 17:00
skyshowtime 1923
SkyShowtime heeft een dure hit te pakken die je momenteel op veel reclameborden langs de weg ziet: 1923. Een western met in de hoofdrol onder meer Harrison Ford en Helen Mirren. Een bijrol is weggelegd voor whisky. Hoe dat zit leggen we je uit in dit artikel.
Eind vorig jaar konden we op SkyShowtime genieten van de eerste afleveringen van 1923, een western met een budget waar je U tegen zegt. Deze tv-serie moet concurreren met tv-shows van andere streamingdiensten. Denk bijvoorbeeld aan Game of Thrones (HBO) en The Lord of the Rings: The Rings of Power (Prime Video). Met een mooi gemiddeld cijfer van een 8.4 op IMDB staat de serie er goed voor.

Hoe komt whisky voor in 1923 op SkyShowtime?

Een serie waar in meerdere afleveringen – seizoen 1 bestaat uit 8 afleveringen- een rol is weggelegd voor de godendrank en vrijwel altijd aan hetzelfde personage. Naast ster Harrison Ford is er een grote rol weggelegd voor Brandon Sklenar. Hij vertolkt de rol van Spencer Dutton, één van de zonen van Fords personage Jacob Dutton.
Spencer drinkt geregeld een glaasje whisky. Dat begint al in de eerste aflevering. Zodra hij namelijk wordt aangevallen door een wild beest (hij verblijft in Afrika), drinkt hij whisky als medicijn. Puur om de pijn te stillen. In aflevering twee grijpt hij weer naar een glaasje, waarvan het merk overigens onbekend is, en wordt de rol van de drank uitgesproken.
‘Whisky als je in de put zit.’
In aflevering vier wordt hij wat melancholisch als hij allemaal brieven van zijn moeder onder ogen krijgt, die hij al maanden niet heeft willen openen. De drank lijkt hier een beetje een middel te zijn om mentale pijn te onderdrukken.
Let op spoiler volgt
Het leuke is dat vanaf aflevering vijf de drank een iets andere rol krijgt. Dan drinkt Spencer namelijk met een kapitein een glaasje en verderop in de serie wordt er whisky gedronken als zijn leven gered is. Het lijkt bijna alsof de drank ineens de functie krijgt om het leven te vieren, waar het eerder bedoeld was om pijn in letterlijke en figuurlijke zin te camoufleren. Overigens is die eerste functie niet zo vreemd en zou je iets kunnen zeggen als: de appel valt niet ver van de boom.

De appel valt niet ver van de boom

Harrison Ford die de rol vertolkt van Jacob Dutton heeft acht afleveringen niet lang over whisky gesproken, maar doet dat in de laatste aflevering ineens wél. Hij klaagt over de pijn en gebreken van het ouder worden en dat baalt van zijn lichaam. Hij zegt dan tegen zijn vrouw: ‘Je hebt geluk dat ik zoveel van je hou. Anders vertrok ik met wat whisky, zou ik onder een boom gaan zitten en nooit meer terugkeren.’
Tot zover 1923. Meer weten over whisky en tv-series? Kijk dan rustig wat we nog meer geschreven hebben.
En laten we vooral genieten van whisky! Slainte mhath!