Ierland krijgt eerste whiskeyhotel en verwacht flink veel toeristen

Nieuws
zondag, 04 augustus 2024 om 15:00
whisky glasboek
Zou het niet mooi zijn als er een whiskeyhotel zou komen in Ierland? Dat moeten Hotelier Adrian McLaughlin en Limavady-oprichter Darryl McNally hebben gedacht. Die droom is straks werkelijkheid.
Er wordt flink in de buidel getast voor het nieuwe project. Het gaat namelijk 1,75 miljoen pond kosten om The Londonderry Arms Hotel in Carnlough om te dopen tot nieuwe locatie van levenswater. Het historische gebouw, uit 1848 én wat ooit eigendom was van Winston Churchill, gaat namelijk verbouwd worden om daar het eerste Ierse whiskeyhotel van te maken.

Veel toeristen reizen af naar deze plek in Ierland

De Ierse whisky-industrie is booming. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Het hotel ligt op de route tussen Belfast en de Giant Causeway, waardoor het een erg populair hotel is onder toeristen. Ongeveer 30 procent van de bezoekers is afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada.
Het hotel is van de O’Neill familie gekocht door drie mensen: Darryl McNally (de oprichter van het whiskeymerk Limavady), Adrian McLaughlin (mede-oprichter van Outwalker Whiskey Ltd) en ondernemer Carl Harrison.

Een whiskey ervaring op meerdere niveaus

NcNally is erg blij met de overname: ‘We zijn verheugd om het allereerste whiskeyhotel van Ierland te lanceren. We zullen een Whiskey Chamber voor de detailhandel creëren, van waaruit we tot 400 flessen whiskey en andere artikelen zoals whiskey en merchandise van het hotelmerk zullen aanbieden.’
Verder zijn er nog veel meer whiskyplannen, zoals het aanbieden van diverse tasting, promotie van het Carnlough Whiskey Festival en nog meer.

Wanneer wordt het nieuwe hotel werkelijkheid?

Momenteel zijn de heren bezig met het verwerven van personeel. Het is de bedoeling dat het hotel dan in 2025 geopend gaat worden, na Pasen.
Bezoekers die daarna blijven slapen kunnen iets bijzonders verwachten: ‘We bieden ook een geschenk bij aankomst met chocolaatjes met whiskey. We zijn verheugd om de Ierse whiskeygemeenschap samen te brengen met Ierlands eerste whiskeyhotel,' zegt NcNally verheugd.
Houd onze prijsvraag-pagina in de gaten, want daar komt binnenkort weer iets leuks op te staan.

POPULAIR NIEUWS