Is dit waar? Is printerinkt duurder dan een oude whisky van The Macallan?

Nieuws
zaterdag, 02 december 2023 om 11:00
printen
Wat is duurder denk je: whisky of printerinkt? Het zal je wellicht verbazen, maar uit een Brits onderzoek is gekomen dat de printerinkt met deze winst er vandoor gaat. Of dat echt een winst is, laten we even in het midden.
De Britse consumentenorganisatie Which heeft een onderzoek uitgevoerd waarin de prijs van printerinkt werd vergeleken met veelal luxe producten. Zo is de prijs gehouden naast Dom Perignon, een 18-jarige The Macallan en J’adore, een luchtje van Dior. Het gaat overigens om de printerinkt specifiek van het A-merk Canon dat tegen het licht is gehouden.

Een The Macallan versus printerinkt

Wat blijkt? De Canon inkt is duurder. Voor deze inkt betaal je twee euro per milliliter. Dit geldt niet alleen voor het buitenland, maar ook in Nederland. Zo schrijft Bright het volgende: ‘De Dom Perignon kost in Nederland 29,3 cent per milliliter. Voor de whisky, die 410 euro per fles kost, betaal je omgerekend 59 cent per milliliter. Alleen de parfum evenaart de prijs van printerinkt (2,03 euro per milliliter), maar enkel wanneer je het kleinste flesje van 30 milliliter koopt. Die prijs daalt naar net geen 1 euro wanneer je een flesje van 150 milliliter aanschaft. ‘
Heel schokkend of dat dit nu in de media terechtkomt is het overigens niet. Zo is er een paar jaar geleden al een soort zelfde vergelijking gemaakt, maar dan met het merk Epson.

Tips om te besparen op printerinkt kosten

Er zijn tips om minder te betalen voor printerinkt:
  • Kiezen voor een lettertype tijdens het printer dat minder inkt verbruikt, bijvoorbeeld Ecofont of Gourmond
  • Een huismerk printerinkt kopen
  • Zelf de inkt bijvullen. Je kan heel makkelijk een gaatje prikken en zelf printerinkt bijvullen.
Hoewel printerinkt en whisky allebei vloeibaar zijn, dienen ze toch een heel ander middel. Meer lezen over The Macallan? Lees dan ons overzicht.
Foto: Pexels
Minismus Decanteerkaraf - tot 1,5 Liter - Wijn Cadeau - Wijn Accessoires - Decanteerders - Kristal Glas Karaf Image
Minismus Decanteerkaraf - tot 1,5 Liter - Wijn Cadeau - Wijn Accessoires - Decanteerders - Kristal Glas Karaf
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS