Deze nieuwe Clonakilty is ontzettend gelimiteerd in zijn oplage

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 02 december 2023 om 9:00
clonakilty 32yo
De Ierse Clonakilty Distillery heeft een nieuwe whiskey aangekondigd met een behoorlijke age statement. Het gaat namelijk om een 32-jaar oude single malt Irish Whiskey. Wie er een wil moet snel zijn, want de oplage is zeer gelimiteerd.
De Clonakilty 32 Year Old Irish whiskey is in 1991 gestookt als single malt en heeft vervolgens zijn hele rijpingsperiode in een Oloroso sherry hogshead doorgebracht met vatnummer 6811. Van de 32 jaar dat dit duurde, was de whiskey slechts acht jaar aanwezig in de magazijnen van de Clonakilty Distillery. Daarna is de whiskey gebotteld in flessen van 70 centiliter op 43,1 procent alcohol by volume.
Het is een bijzondere expressie en daarom zit deze in een luxe verpakking. De 32 Year Old wordt namelijk in een houten kist met twee deurtjes geleverd aan de binnenkant van het kistje is een zachte viltlaag aangebracht om de fles te beschermen. Deze is afgewerkt met een goudkleurige rand. In het midden van de kist is een verhoging aangebracht, waar de fles op gezet kan worden. In die verhoging is ook een sample van de whiskey te vinden, mocht je de fles dicht willen laten.

Wat is de Clonakilty 32 Years Old Single Malt Irish whiskey?

De Clonakilty expressie is vanzelfsprekend van tasting notes voorzien door de distilleerderij. De whiskey wordt omschreven als een dram van een ‘uitzonderlijke kwaliteit’ die frisse bloemige aroma’s met rijke kersttaart combineert. In de mond heeft de expressie smaken van pruimenpudding, vijgen en geroosterde walnoten. Over de afdronk wordt helaas niet uitgewijd.
Wel is het aantal flessen bekend van deze limited edition en de prijs van een fles. Er zijn in totaal 126 flessen gebotteld die per stuk 2200 euro kosten. Vanwege de lage opbrengst kunnen klanten maximaal drie flessen kopen. De flessen zijn direct via de website van Clonakilty Distillery te koop. Mocht je wel een Clonakilty whiskey willen kopen, maar geen 2200 euro willen spenderen, dan raden we je aan om dit artikel te lezen.
Foto: Clonakilty Distillery

POPULAIR NIEUWS