Nieuwe Indiase whisky Sangam World Malt Whisky onthuld

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 08 april 2023 om 17:00
rampur
Radico Khaitan Limited heeft onlangs in Duitsland een nieuwe whisky onthuld van de Rampur Distilleerderij in India. De whisky is de Sangam World Malt Whisky, een blend van verschillende whisky’s uit de hele wereld. De onthulling vond plaats tijdens een evenement in Duitsland.
Sangam World Malt Whisky is een whisky die binnenkort uit moet komen in de Verenigde Staten, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Australië en bij travel retailers. De whisky vertegenwoordigd volgens Sanjeev Banga, president van internationale zaken bij Radico Khaitan, de rijke tradities van het Oosten en de expertise van het Westen bij het maken van whisky. Hij meldt erbij dat deze blend met ‘de grootste zorg en precisie is samengesteld op basis van de beste whisky's uit de hele wereld’.
Volgens Banga heeft het team van experts uren gewerkt om de blend perfect te maken en ‘met elke slok een onvergetelijke ervaring te leveren.‘ Over welke whisky’s er precies in de blend zitten werd niet uitgeweid.

Sangam World Malt Whisky combineert verschillende moutsoorten

De nieuwe Indiase whisky van Rampur combineert niet alleen verschillende whisky’s, maar dat zijn ook whisky’s gemaakt van verschillende moutsoorten vanuit het Westen en van Europese oorsprong. Hierdoor heeft de whisky een complex smaakprofiel volgens de distilleerder.
Sangram is namelijk een romige whisky en heeft de volgende tasting notes:
Neus: aroma’s van fruit, gevolgd door delicate tonen van citrus en florale tonen zoals heide. Daarnaast zijn er subtiele hints van turfrook te ruiken. Smaak: een complexe smaak van fruitige aroma’s en turfrook die overgaat in kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en vanille.
De whisky is gebotteld op 43 procent alcohol en moet naar verwachting tussen de 55 en 60 euro gaan kosten.
Wist je dat je bij ons een toffe prijs kunt winnen? We bestaand namelijk drie maanden en daarom maak je kans (als je meedoet) op je eigen gegraveerde whiskyglas! Bekijk snel de prijsvraag op onze prijsvragenpagina.

POPULAIR NIEUWS