Sazerac brengt nieuwe Fireball whisky uit

Nieuws
door Monkey
zondag, 09 april 2023 om 9:00
fireball cinnamon whisky
Sazerac Company gaat een nieuwe Fireball whisky uitbrengen. Hiervoor zijn etiketten ingediend bij het U.S. Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau, waaruit blijkt dat de Small Batch Dragon Reserve eraan zou moeten komen.
Volgens het etiket zou Fireball Small Batch Dragon Reserve gebaseerd zijn op de normale Fireball Cinnamon whisky en een variant zijn die wat extra maanden in verkoolde eikenhouten vaten gerijpt heeft. Dit zou een extra dimensie aan de whisky meegeven. Volgens het label zorgt het: ‘voor superieure vurige zachtheid’.
Op het etiket voor de achterkant is ‘de oorsprong’ van de Fireball Small Batch Dragon Reserve te lezen. Hierin staat dat de oorsprong van de whisky ‘zo mysterieus is als de piramides van het oude Egypte, UFO's, of de plotselinge drang naar het toilet elke keer dat je in een boekwinkel bent.’

Wat mag je verwachten van Fireball Small Batch Dragon Reserve?

Op het etiket staat al vermeld dat de drank gebotteld is op 33 procent alcohol. Ook is op het etiket al wat te lezen over de tasting notes van deze variant van Fireball Cinnamon whisky. Fireball Small Batch Dragon Reserve balanceert namelijk volgens het label subtiele tonen van eikenhout, kaneel, ongebreideld vertrouwen, kaneel, de plotselinge drang om een dagfeest te geven, pittig spul, euforie en meer kaneel.’
Verder is er een hele discussie gaande over Fireball Cinnamon whisky. De vraag die gesteld is, is of het nou wel of geen whisky is. Er zijn namelijk twee varianten te koop, waarvan eentje wel whisky is en de andere juist niet. Dit laatste flesje zorgde voor flink wat verwarring bij een dame in de Verenigde Staten die in een supermarkt het verkeerde flesje meenam. Zij sleepte de maker, The Sazerac Company, hiervoor even geleden voor de rechter wegens misleidende informatie. Wat daar de uitkomst van is, is nog onbekend.

POPULAIR NIEUWS