Ook België heeft een whiskyfestival dit weekend

Nieuws
woensdag, 22 maart 2023 om 17:00
weekend twente
Mocht je in het zuiden van het land wonen en Groningen te ver weg vinden, vindt er dit weekend ook over de grens in België een whiskyfestival plaats. Zo is te lezen op GVA.
Het festival wordt georganiseerd door de Wechelse Whisky Club. Deze club organiseert het whiskyfestival voor de derde keer. Het festival vindt zaterdag plaats van twee uur ’s middags tot en met acht uur ’s avonds en verder werkt het allemaal net even anders dan in Nederland (waar sowieso de festivals werken in shifts van ongeveer drie uur). Zo is het whiskyfestival gratis voor mensen die geen whisky hoeven (misschien de Bob?). Verder kopen mensen voor tien euro een glas en vijf tokens en kunnen daarmee op avontuur.

Groot of klein whiskyfestival in België?

Het is een kleinschalig festival met zeven stands. Op GVA is het volgende te lezen: ‘Het aantal standhouders blijft elke editie toenemen. Verschillende invoerders en bottelaars proberen de bezoekers te overtuigen met hun selectie van flessen whisky', zegt Wim Seeuws van de Wechelse Whisky Club. Er zijn zo’n honderd whisky’s te proeven. Het whiskyfestival vindt plaats in De Zandfluiter in Wechelderzande (Lille), wat voor de zuiderlingen prima te doen is om te bereizen.

Gelijktijdig groot festival in Groningen aan de gang

Zaterdag vindt er aan het noorden van Nederland, in Groningen, een grootschalig whiskyfestival plaats: Whisky Festival Noord Nederland. Dit evenement is zelfs verspreid over drie dagen en één van de grootse whiskyfestivals in het land. Onze Jan-Marc zal afreizen om verslag te doen van deze dag.
Eerder schreven wij al een artikel over wat je moet weten over dit whiskyfestival, zetten we de beste hotel tips voor jullie op een rij (Groningen is een harstikke leuke stad!) en lieten we weten dat Stichting Dutch Whiskyteers de primeur heeft van een silent tasting.
Naar welk festival ga jij toe komend weekend?