Silent whisky tasting mogelijk op het Whisky Festival Noord Nederland

Nieuws
donderdag, 09 februari 2023 om 11:00
koptelefoon
De whiskywereld is een hippe wereld. Er zijn muziekfestivals, maar er zijn ook whiskyfestival. Er zijn silent disco’s, maar er zijn ook silent tastings. Meer weten? Je kan naar een silent whisky tasting tijdens het Whisky Festival Noord Nederland. Spannend!

Silent whisky tasting in Groningen

De silent tasting wordt georganiseerd door stiching Dutch Whiskyteers, wat voor Peter en Lisette een primeur is. Hoe werkt zo’n silent tasting precies vraag je je misschien af? Bezoekers die een ticket gekocht hebben, verzamelen zich bij de stand van Stichting Dutch Whiskyteers en krijgen daar een koptelefoon op. Vervolgens krijgen ze zes new make spirits te proeven, waarbij Peter tekst en uitlegt geeft. Hij vertelt dan over de distilleerderij, het soort gist, de vergistingstijd en het % ABV. Tevens zal hij uitleg geven over de ketels waarmee de distilleerderijen stoken.

Wat kost een ticket voor een silent whisky tasting?

Tickets voor zo’n silent tasting kosten tien euro per stuk en kunnen bij de ingang van het festival gekocht worden. Let wel op dat je dus eerst een ticket moet hebben voor het gehele festival. Er is plaats voor tien bezoekers per sessie en Stichting Dutch Whiskyteers zal één maal per sessie een silent tasting tijdens het driedaagse whiskyfestival. Zo is er een whisky silent tasting om acht uur ’s avonds en om twee uur ’s middags en kun je terecht afhankelijk van wanneer kaarten geldig zijn voor het festival.
Als je alvast benieuwd bent wat er te proeven valt, is dit wat Peter ons vertelde: ‘Er zullen van de 6 new make spirits 2 bij zitten die peated zijn en 4 gewone new makes.’
Stichting Dutch Whiskyteers zet zich in voor Nederlandse distilleerderijen en wil zo drank van eigen bodem op de kaart zetten. Zo is het duo aanwezig op meerdere festivals in Nederland om diverse partijen te vertegenwoordigen.
Ga jij naar het Whisky Festival Noord Nederland? Laat het ons weten in de comments. Meer weten? Bezoek dan de officiële website

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties