Ook Jura en Islay getrakteerd op prachtig noorderlicht

Nieuws
dinsdag, 28 februari 2023 om 11:00
noorderlicht
Wie denkt aan de Schotse eilanden voor enkel whisky heeft het mis. Waar de laatste dagen flink over gesproken wordt is het noorderlicht! Niet alleen Nederland is getrakteerd op prachtige plaatjes, ook Jura en Islay hadden eerste klas tickets voor een goed zicht.
Zo deelt het Facebook-account Explore Islay en Jura prachtige noorderlicht foto’s. Zo is er een post gedeeld met de tekst: ‘We kunnen je dit niet garanderen bij een bezoek naar onze eilanden, maar we kunnen je wel herinneringen beloven die lang bij blijven.’

In de ban van het noorderlicht

Het noorderlicht houdt veel mensen bezig, zeker in Nederland omdat je het natuurverschijnsel hier zelden ziet. Dorpjes in de provincie Groningen waar het normaal na tien uur ’s avonds is uitgestorven konden ineens rekenen op veel mensen. Veel mensen wilden een glimp opvangen van het noorderlicht, waar je normaal speciaal voor moet uitrukken naar bijvoorbeeld Finland of IJsland.

Jura nieuws en nieuwe gelimiteerde whisky op komst

Terugkomend op Jura is er nog meer nieuws. Afgelopen jaar vierde de distilleerderij Fèis ìle een negendaags festival vol muziek en whisky op Islay. Daar is een aparte botteling voor uitgekomen die inmiddels is uitverkocht. Maar het goede nieuws is dat er dit jaar weer een nieuwe gelimiteerde release op de markt komt. Wat die botteling precies inhoudt is nu nog niet bekend, maar zal op een later moment worden onthuld.
Het Fèis ìle festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 26 mei tot en met zaterdag 3 juni en duurt dus net als vorig jaar negen dagen. Kijk vooral op de officiële website voor meer informatie. Tickets zijn hier te koop.
Als je iets dichterbij huis op zoek bent naar een whisky-festival, check dan vooral onze kalender met komende whisky-festivals. 

Volg Whisky Monkeys op social media

Natuurlijk geven we graag prijzen weg als je op onze artikelen reageert. Daarbij zouden we het leuk vinden als je ons volgt op social media. Wij zijn actief op FacebookTwitter en Instagram. Op deze kanalen posten we ook regelmatig whiskynieuws en verhalen die we graag met je delen!