Echte whiskey in The Last of Us episode 7 op HBO Max?

Nieuws
maandag, 27 februari 2023 om 18:00
the last of us 2 liane hentscherhbo
Waar we in de HBO Max serie The Last of Us al in aflevering 6 een fles whiskey voorbij zagen komen, weet de maker er geen genoeg van te krijgen. Ellie zet haar lippen namelijk in aflevering 7 ook aan een fles whiskey. Dit keer met een herkenbaar label: Hamblen Whiskey.
Let op! Dit artikel bevat spoilers over The Last of Us op HBO Max, specifiek over aflevering 6 en 7 van de serie. Moet jij de aflevering nog kijken, lees dan niet verder.
In The Last of Us aflevering 6 ging het niet zo heel goed met Joel. Hij vond zijn broer na een lange tocht eindelijk, maar toen de twee een fles whiskey deelden kregen ze een discussie. Gelukkig liep dat met een sisser af, maar helemaal aan het einde van de aflevering was Joel behoorlijk gehavend met als gevolg een hele kwetsbare Ellie in niemandsland.
In aflevering 7 van de HBO Max serie gaan we even terug in de tijd, nog naar voordat Ellie haar begeleider ontmoette. Ellie heeft namelijk alleen ook al wat avonturen meegemaakt, waaronder eentje met haar beste vriendin Riley. Samen zijn ze namelijk naar de ‘vier wonderen van het winkelcentrum’ gegaan, voordat Riley naar de Fireflies-groepering vertrok.
Op weg naar het winkelcentrum liep het tweetal een lijk tegen het lijf en die had iets moois bij zich: een fles 10 jaar oude whiskey van het merk Hamblen. Ellie ontdekt dat het geen post-apocalyptische moonshine is (zoals de fles in aflevering 6 vermoedelijk wel was) maar een echte fles whiskey uit de tijd voordat de ellende in de serie losbrak. En wat doe je als je een fles goede whiskey vindt tijdens de apocalyps? Dan neem je die natuurlijk mee. Samen nemen Ellie en Riley er gedurende de aflevering dan ook een paar goede slokken van.
De hamvraag na deze aflevering is natuurlijk: is Hamblen whiskey echt?
Bella Ramsey (Links), Storm Reid (Rechts) - Beeld: Liane Hentscher/HBO
Bella Ramsey (Links), Storm Reid (Rechts) - Beeld: Liane Hentscher/HBO

Is Hamblen whiskey in The Last of Us aflevering 7 echt?

Voordat je het internet af gaat speuren op zoek naar een fles Hamblen whiskey, helpen we je meteen uit de droom. Hamblen is geen echte whiskey. De naam Hamblen is daarentegen wel echt. Hamblen County is namelijk een plek in Tennessee, Amerika. Een leuke knipoog dus!
Neil Druckmann en Craig Mazin, de makers van de HBO The Last of Us-serie, melden overigens dat dit een van de eerste keren is dat Ellie alcohol drinkt in haar leven. Druckmann en Mazin vertellen hier in een podcast meer over en halen direct herinneringen op over hun eigen eerste ervaring met alcohol. Mazin meldt daarbij dat er iets bijzonders is met de eerste keer drinken: ‘Er is iets met die eerste keer waarin je probeert volwassen te zijn dat nog niet bent.’
Het staat overigens helemaal niet vast dat Hamblen whiskey nooit te koop zal zijn. Een aantal videogames, zoals ook The Last of Us Part II, hebben hun eigen whiskey. De kans bestaat dus dat ook de serie uiteindelijk een eigen levenselixir krijgt. Het grote voordeel is dan dat het label al bedacht is.
Beeld: Liane Hentscher/HBO