Prachtige Limited Edition giftset te koop van Glenfiddich (mét heupflesje!)

Nieuws
woensdag, 14 juni 2023 om 13:00
glenfiddich 15 giftset
Houd je van kunst? Houd je van drank? En wil je stiekem ook nog een mooi heupflesje? Dan heeft Glenfiddich nu het ultieme cadeau voor je. Topdrinks heeft nieuw in het aanbod een Glenfiddich 15 Years Limited Edition Giftset waarbij je dus gewoon drie voor de prijs van één krijgt.
Dat laatste is uiteraard een grapje. Waar het vooral om draait is de whisky. Glenfiddich brengt hele nette whisky’s uit, waarbij je zeker niet moet denken aan alleen maar ‘die groene standaard fles’. De Glenfiddich 15 Years is een bijzondere fles en volgens Tony van Rooijen, brand ambassador van Glenfiddich: 'Dit is mijn ultieme Glenfiddich, complexiteit en kwaliteit komen samen, de kruidige zoetheid wordt afgewisseld met pittige tonen uit tropisch fruit... ZAALIG...'

Hoe is de smaak van de Glenfiddich 15 Years tot stand gekomen?

Bij Gall is de Glenfiddich 15 Years Solera overigens nu in de aanbieding. Alleen krijg je dan niet die mooie verpakking erbij met heupflesje. De whisky is gerijpt in drie soorten vaten. Allereerst is dit gebeurd in Spaans eikenhouten vaten waarin voorheen sherry zat. Ook is er gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten waar voorheen Bourbon in zat en er is nieuw Amerikaans eikenhout gebruikt. ‘Daarna wordt de whisky overgeheveld in het Solera vat. Een indrukwekkend groot, handgemaakt vat van Oregon Pine van wel 38.000 liter. Dit vat blijft altijd ten minste halfvol en juist dit zorgt voor een complexe kwaliteit en heerlijkheid van de whisky,’ aldus Gall & Gall.
Op de geschenkdoos staat groot een hert afgebeeld, het dier dat op iedere Glenfiddich fles staat afgebeeld. Glenfiddich betekent letterlijk vallei van het hert. In de whiskywereld is het gebruik van dieren op logo’s en flessen de normaalste zaak van de wereld. Vrijwel altijd schuilt er een mooi verhaal achter. Bekijk ook onze vast rubriek Whisky Names Explained waar we elke week de naam van een whisky uitleggen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties