Glenfiddich en BYBORRE presenteren kleding uit de toekomst

Nieuws
zondag, 07 mei 2023 om 17:00
glenfiddich x byborre taste the future
Glenfiddich heeft mensen uitgenodigd om haar beeld van de toekomst te schetsen met een nieuw platform genaamd Taste The Future. Textielstudio BYBORRE geeft antwoord op die vraag. Samen met Glenfiddich presenteert de studio nu drie concepten van kleding uit specifieke jaartallen.
In het nieuwe platform Taste The Future nodigt de distilleerderij mensen uit om na te denken over de uitdagingen van de toekomst. Specifiek gaat de vraag van Glenfiddich over de jaren 2035, 2041 en 2053. De keuze voor deze jaartallen is bewust, want ze komen overeen met drie Glenfiddich whisky single malt expressies: Glenfiddich 12, Glenfiddich 18 en Glenfiddich 30.
Mark Thomson, brand ambassador bij Glenfiddich, legt uit waarom: ‘Die varianten vormen namelijk de ruggengraat van Glenfiddich. We verleggen graag de grenzen van whisky en innoveren geregeld onze smaken. Maar deze reeks wordt nog altijd gemaakt op dezelfde manier en die traditie willen we eren en beschermen.’

Gemak, duurzaamheid en whisky

Textielstudio BYBORRE toont op basis van de vraag van Glenfiddich hoe mode er in de genoemde jaartallen uit zou zien. Volgens het modemerk is de kleding van de toekomst in elk geval comfortabel en grijs. Daarnaast wordt duurzaamheid in de toekomst steeds belangrijker.
Het kledingstuk voor 2035 is een jasje met een reliëf dat verder in verschillende grijstinten gekleurd is. De buitenkant van het jasje heeft nog wat kleur, maar dit is minimaal. De binnenkant heeft nog wel kleuren zoals paars, groen en blauw. Het jasje is te sluiten met een rits en heeft een dubbelgeslagen kraag
Voor 2041 is er een mid-layer jasje ontworpen met een sluiting van knopen. De kraag van het jasje is weg en ook de kleur aan de binnenkant, zoals bij het 2035 ontwerp, is verdwenen. Dit, omdat er gaandeweg de tijd vordert volgens BYBORRE steeds meer gerecycled zal worden. In 2053 leven we volgens BYBORRE vooral digitaal. Dan is er ook nog maar één kledingstuk nodig: het universele pak uit dit ontwerp.

Taste The Future kleding onderweg

De concepten van de kledingstukken van BYBORRE zijn digitaal tentoongesteld tijdens de lancering van Taste The Future. Dit was op 25 april digitaal in het NXT Museum in Amsterdam. Het midlayer jasje voor 2041, passend bij Glenfiddich 18 Years Single Malt, was daar dusdanig populair dat er een limited edition van uitgebracht wordt.
Wanneer dit te koop is en wat het jasje gaat kosten is nog niet bekend. Wel is bekend dat het kledingstuk via taste-the-future.nl besteld kan worden. Wat voor bedrijven er nog meer op de Tast The Future vraag van Glenfiddich hebben geantwoord, is nog niet onthuld.