The Glenlivet introduceert The Sample Room collection whisky's

Nieuws
zondag, 05 maart 2023 om 13:00
glenlivet sample room collection
The Glenlivet zit nooit stil als het aankomt op experimenteren. In het kader van nieuwe whisky's brengt de distilleerderij nu een hele nieuwe collectie uit: The Sample Room Collection. De collectie kent drie whisky's en die zijn alles behalve standaard, al is een al eerder uitgebracht.
De eerste The Glenlivet whisky in The Sample Room Collection is de Benjamin van de drie. Meesterdistilleerder Alan Winchester heeft de Glenlivet 19 Year Old toegevoegd aan The Sample Room Collection, omdat dit een fles is die al talloze awards in de wacht gesleept heeft. De fles is al een tijd uit en intussen overal te koop, maar verdient een plekje in de speciale collectie van The Glenlivet, naast de twee nieuwe whisky's.
De tweede whisky in The Sample Room Collection is een 21 jaar oude whisky, The Glenlivet 21 Year Old. Dit is een nieuwe telg in de line-up van de distilleerderij. De whisky heeft gerijpt in drie vaten: first-fill Oloroso sherryvaten, Troncais oak cognac vaten en Vintage Colheita Port vaten. Vervolgens is de drank gebotteld op 43 procent ABV. Het geeft deze The Glenlivet whisky een koperachtige kleur. In de neus geeft hij aroma's van gekarameliseerde peer, pruimen en kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat. De smaak is complex en soepel met fruit, kruiden, chocolade en gember.
De derde en laatste whisky in The Sample Room Collection is de oudste van de drie. Dit is een The Glenlivet 25 Year Old single malt. Deze heeft gerijpt in first-fill PX vaten en Troncais eiken vaten. De botteling is op 43 procent ABV gedaan. Deze whisky heeft op zijn beurt aroma's van ganache, pruimenjam, honing en geroosterd kaneel. De smaak bestaat uit zoete vijgen, bloedsinaasappel en gember, geroosterd eiken en ananas. De afdronk van deze whisky is lang en zoet.
Jammer genoeg zijn de twee nieuwe whisky's nog niet in Nederland verkrijgbaar. Voor nu zijn ze wel onder andere in het Verenigd Koninkrijk te krijgen.

The Glenlivet Sample Room Collection AR Experience

The Glenlivet heeft ter ere van de release ook een speciale augmented reality ervaring gemaakt. Deze ervaring is toegankelijk vanuit je smartphone (of via deze link op je mobiele telefoon) en geeft een hele nieuwe dimensie aan proeven volgens The Glenlivet.  Via de camera's, bewegingssensoren en andere elementen van je telefoon, word je als het ware in een kamer gezet. Daar kun je aan de slag met de drie whisky's en hun smaakprofielen.
Voor iedereen die meer wil weten over de verschillende whisky's in The Sample Room is dit een leuke ervaring in spelvorm. Voor degenen die het 'spel' voltooien is er ook nog een leuke verrassing.