Oprichter van deze Schotse distilleerderij treedt weer naar de achtergrond

Nieuws
maandag, 29 april 2024 om 12:00
Ian Palmer IchDairnie Distillery
De InchDairnie Distillery bestaat voor het gevoel nog niet zo heel lang. De stokerij heeft slechts een handjevol releases op haar naam staan. Toch is het al tijd voor de eerste wisseling van de wacht. Ian Palmer, oprichter en managing director van InchDairnie Distillery, draagt het stokje over aan Scott Sneddon.
Palmer stopt per 1 mei met zijn werkzaamheden als managing director bij de stokerij. Hij draagt zijn werkzaamheden over aan Scott Sneddon die momenteel de distillery manager bij de stokerij is. Palmer zal als Chairman of the Board betrokken blijven bij het reilen en zeilen van de distilleerderij.
In een persbericht laat InchDairnie Distillery het volgende weten:
‘Ian is een belangrijke motor geweest in de ontwikkeling van de bekroonde InchDairnie fles en in het veiligstellen van de apparatuur, zoals onze ongewone hamermolen en mash filter, die ons in staat heeft gesteld om wintergerst, ongemoute gerst, rogge, tarwe, haver te distilleren en toekomstige klassiekers zoals Scotch Sour Mash en Pot Still whisky te creëren.’

Ian Palmer heeft een lange loopbaan in de whisky-industrie achter de rug

Palmers loopbaan in de whiskywereld is er een om trots op te zijn. Hij begon in 1978 bij de Invergordon Distillers, waarna hij naar Edinburgh ging. Daar hield hij toezicht op de whiskybottelactiviteiten Whyte and Mackay.
Daarnaast heeft hij carrière gemaakt bij verschillende distilleerderijen zoals Jura, Fettercairn, The Dalmore en Tamnavulin. Uiteindelijk combineerde Palmer zijn vaardigheden en begon hij het project van zijn leven: de InchDairnie Distillery die in 2015 tot leven gebracht is.
Sneddon is al sinds de oprichting in dienst bij de distilleerderij in Fife. Hij is Palmer dankbaar voor zijn begeleiding en inspiratie. Hij is ook blij dat Palmer niet helemaal terugtreedt, maar betrokken blijft bij de stokerij.
'Ik ben echt enthousiast om de grenzen van Schotse whisky verder te verkennen, de juiste omgeving voor innovatie te behouden met mijn sterke team en door te gaan met het creëren van een van de meest complexe en smaakvolle single malts - te lanceren in 2029'.
De distilleerderij is momenteel bezig met de peated malt KinGlassie, die in 2025 uitkomt en de InchDairnie Single Malt die in 2029 moet verschijnen.

POPULAIR NIEUWS