Glenmorangie introduceert Amontillado Finish

Nieuws
zondag, 05 maart 2023 om 11:00
glenmorangie amontillado
Het is de tijd van de aankondigingen, zo blijkt maar weer. Na een aantal andere nieuwe distilleerderijen komt ook Glenmorangie met een nieuwe whisky, de Glenmorangie 12 Year Amontillado Finish.
De whisky is de vierde botteling in de Barrel Select Release serie, waarin alleen single malts uitkomen. De whisky heeft 12 jaar gerijpt, is gefinisht op Amontillado sherry vaten en op 46 procent ABV de fles in gegaan.
Dr. Bill Lumsden, directeur whisky creatie van Glenmorangie, is al een tijd fan van Amontillado en heeft uiteindelijk een aantal van de moeilijk verkrijgbare sherryvaten gekocht. Hij is er dan ook ontzettend blij mee. ‘Het is zo'n genot om voor deze speciale release de Sherry-invloeden van de vaten in de kenmerkende delicate stijl van onze whisky te brengen.’
In de vaten is een zachte whisky gegaan die daarvoor acht jaar in Amerikaanse witte eiken bourbonvaten gerijpt heeft. In totaal heeft de whisky vier jaar in de Amontillado vaten gezeten om zo tot de Glenmorangie 12 Year Amontillado Finish te komen.
De geur van de whisky is bloemig met aroma’s van roos, anjer, jasmijn en cashewnoten. In de mond geeft de whisky tonen van kruidnagel, gember, citrus zoals sinaasappel, en eucalyptusolie met een ondertoon van walnoot en leer. De afdronk van de whisky is lang.

Glenmorangie 12 Year Amontillado Finish exclusief te koop

Glenmorangie 12 Year Amontillado Finish zal 75 pond kosten en gelimiteerd verkrijgbaar zijn. Mocht je de whisky in huis willen halen, moeten we je direct uit de droom helpen. Deze zal namelijk niet naar Nederland komen. Hij is alleen te koop bij het Glenmorangie bezoekerscentrum in Schotland en online te koop via de Glenmorangie website. Daarnaast is de whisky exclusief te koop bij The Whisky Club in Australië.
Een andere redelijk nieuwe Glenmorangie whisky is wel in Nederland verkrijgbaar. Dit is de Tale of the Forest whisky die we recent ook gerecenseerd hebben.