Bladnoch onthult zeer zeldzame The Samhla Collection whisky’s

Nieuws
door Monkey
donderdag, 06 juli 2023 om 13:00
the samhla collection bladnoch
Bladnoch heeft een nieuwe whisky collectie onthuld. Het gaat om een drietal whisky’s die samen de The Samhla Collection vormen. De whisky’s zijn in een zeer gelimiteerde oplage te koop.
De oudste distilleerderij van Schotland laat na de aankondiging van de Dragon-serie weer van zich horen met de release van drie oude en vooral ontzettend zeldzame whisky’s. De The Samhla Collection is een eerbetoon aan de reis die de stokerij gemaakt heeft. De expressies in de collectie Bladnoch whisky’s zijn een eerbetoon aan de mensenrelaties die het erfgoed van Bladnoch hebben gevormd.
De namen van de whisky’s in de Bladnoch The Samhla Collection zijn McClelland, The Prior en The Sage. Elke expressie is gedistilleerd in een ander jaartal. De oudste van het drietal dateert uit 1966.

Wat zijn de Bladnoch The Samhla Collection whisky’s?

De whisky’s uit de The Samhla Collection van Bladnoch lopen behoorlijk uiteen qua leeftijd en wat betreft hun oplage. De whisky’s doen niet alleen drie personen aan, maar kijken ook naar drie momenten: het verleden, het heden en de toekomst. Dit is de Bladnoch The Samhla Collection.
The McClelland
De eerste whisky van de collectie stamt uit 1966. Deze whisky vertegenwoordigt de geschiedenis van de distilleerderij en de familie McClelland. Deze familie richtte tussen 1814 en 1817 de stokerij op. De whisky die eraan gekoppeld is, is de oudste uit de Bladnoch stal tot nu toe.
Neus: Zacht en delicaat. Frisse groene appels en kruidenaroma's van gemaaid gras en bossen.
Smaak: Sinaasappelschil, met chocolade en hints van muntblaadjes en gepolijst eikenhout.
Afdronk: Zoet met subtiele witte peper, wat leidt tot een lang, droog mondgevoel.
De Bladnoch The McClelland is met slecht 15 stuks de meest gelimiteerde van het stel.
The Prior
The Prior stamt uit 1990. Deze whisky is het ‘heden’ van de distilleerderij en een eerbetoon aan David Prior. Hij begon in 1990 zijn carrière. 25 jaar later hielp hij de distilleerderij bij het herstel en maakte Bladnoch tot wat het vandaag is.
Neus: Zoethout, gedroogde abrikozen en donkere dadels.
Smaak: Dadels met amandelen en subtiele kruidnagel.
Afdronk: Lang en stroperig met een lichte peperigheid.
Bladnoch The Prior is in een oplage van 50 stuks te krijgen.
The Sage
De laatste van de drie whisky’s uit de The Samhla Collection is de toekomst, ofwel The Sage. Deze whisky is in 2008 gedistilleerd en is een eerbetoon aan Prior’s dochter Sage. De whisky is gerijpt in twee Amerikaanse eikenhouten rode wijnvaten.
Neus: Bloemige kruiden met donkere kersen in chocoladecoating, vleugjes kaneelstokjes en honing.
Smaak: Zwarte kersen met aardbeienjam en gekraakte zwarte peper.
Afdronk: Fruitig met warmte van zwarte peper.
The Sage is gelimiteerd tot 100 exemplaren.
Bladnoch brengt The Samhla Collection niet naar de winkelschappen. Als je de whisky’s wil aanschaffen, kun je je inschrijven via het inschrijfformulier op de Bladnoch website.
Beeld: Bladnoch Distillery

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties