Beam Suntory heel bewust met duurzaamheid bezig

Nieuws
donderdag, 06 juli 2023 om 11:00
jim beam peach
De groeiende bezorgdheid over klimaatverandering zorgt voor een beweging in de whiskywereld. Beam Suntory, de eigenaar van onder andere Jim Beam en Maker’s Mark, heeft het duurzaamheidsrapport van 2022 bekendgemaakt.
Verduurzaming is een populaire, maar zeker ook een noodzakelijke trend in de whisky-industrie. Zo zijn distilleerderijen niet alleen bezig met verduurzaming van hun panden, ook het productieproces wordt aangepakt. In het duurzaamheidsrapport van Beam Suntory zien we een overzicht van de voortgang in 2022.

Een stap in de goede richting

Het rapport laat drie grote vooruitgangen zien met betrekking tot het klimaat en natuur. Zo heeft het bedrijf ten opzichte van 2021 een vermindering van 10% waterverbruik tijdens het productieproces weten te realiseren. Dit is gedaan door te investeren in gesloten koelsystemen in de Clermont- en Booker Noe-distilleerderijen in Kentucky.
Daarnaast is er meer dan 400 miljoen geïnvesteerd om de Booker Noe-distilleerderij uit te breiden en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen met 50% te verminderen. En ze is bezig met de ondersteuning van lokale herbebossing, waarbij er in 2022 maar liefst 197.000 bomen zijn geplant.
Volgens Albert Baladim, President en CEO van Beam Suntory, heeft het bedrijf de ambitie om ‘s werelds meest bewonderde Premium Spirits bedrijf te worden. Dit betekent volgens hem ook dat Beam Suntory wereldleider op het gebied van duurzaamheid moet zijn.

Algehele vooruitgang

Het bedrijf focust zich niet alleen op het klimaat, maar ook de consument en community komen in het rapport aanbod. Zo worden etiketten voorzien van uitgebreide voedingswaarde-informatie en wordt er meer ruimte besteed aan waarschuwingen tegen rijden onder invloed en consumptie onder minderjarigen.   
Voor de community wordt geld ingezameld voor verschillende goede doelen, één van deze doelen is The Felix Project. Hiermee zijn al 45.000 maaltijden uitgedeeld aan arme gezinnen in London. Naast de inzamelingsacties zetten de werknemers zich ook in voor de community waarbij in 2022, 12.000 uur is besteed aan vrijwilligers inspanningen.  
Benieuwd wat we nog meer geschreven hebben over whisky en duurzaamheid? Bekijk dan ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties