Bob Dylan voegt Heaven’s Door bourbon toe aan kernassortiment

Nieuws
zondag, 16 juli 2023 om 17:00
heavens door ascension
Heaven’s Door Whiskey, het whiskeymerk van zanger Bob Dylan, heeft een nieuwe toevoeging aan de collectie whiskeys. Het betreft Heaven’s Door Ascension, de bourbon die ook meteen toegevoegd wordt aan de kerncollectie van het whiskeymerk.
De nieuwe whiskeyrelease van Bob Dylan, wordt in de aanloop naar de opening van de Heaven’s Door Distillery in Pleasureville uitgebracht. Naar verwachting is dat ergens deze herfst. Alex Moore, meester blender bij Heaven’s Door Distillery, vertelt dat ‘de drank gemaakt is door alle kleine batches zorgvuldig te mengen om zo tot een smaakprofiel te komen’. Beide bourbons van het merk hebben dan ook dezelfde mashbill, rijping en ABV van 46 procent.
De whiskey is zes jaar oud en heeft een ‘rijk palet’. De tasting notes omvatten bijvoorbeeld gebakken brood, popcorn, en gedroogd fruit in de neus. In de mond uit de bourbon zich met smaken van karamel, vanille, kaneel, nootmuskaat en peper. Voor omgerekend ongeveer vijftig euro heb je een fles in huis als deze straks in de schappen ligt.

Nieuwe Heaven’s Door Bourbon valt samen met nieuwe verpakking

De nieuwe Bob Dylan whiskey komt gelijk uit met de onthulling van de nieuwe verpakking. Deze is voorzien van de iconische ijzeren poort die Bob Dylan ooit maakte. De zanger is in zijn vrije tijd namelijk ook een kunstenaar die zich vooral met metaal bezig houdt. Zo heeft hij meerdere versies van Heaven’s Door gemaakt, die nu op de verpakking van zijn eigen whiskeymerk voorbij komen.
Al Vallejo, chief creative officer bij Heaven’s Door, vertelt meer over de verpakking: ‘Elke whisky in het Heaven’s Door assortiment zal een andere versie van de ijzeren poort van Dylan tonen. Dit is op een schaal die het mogelijk maakt om meer van elk kunstwerk in zijn geheel te zien.’ Op die manier kun je met verschillende flessen telkens een nieuw stukje kunst ontdekken van Dylan.