Nieuwe Nederlandse whisky is afkomstig van Bonaire en eert kapitein Don Steward

Nieuws
maandag, 17 juli 2023 om 9:00
bonaire
De Cadushy Distillery op Bonaire komt met een speciale versie van haar whisky. Het gaat om een gelimiteerde editie van Captain Don’s whisky ter ere van de gelijknamige kapitein. Daarmee komt er een nieuwe Nederlandse whisky uit de enige whiskystokerij op de Nederlandse Antillen.
De whisky komt uit ter ere van de legendarische Captain Don Steward die veel voor Bonaire betekend heeft. Steward was bijvoorbeeld de grondlegger van de duikindustrie op Bonaire, een natuurbeschermer en een voorloper op het gebied van ecotoerisme. Daarmee was hij een van de bekendste personen van het eiland en de Nederlandse Antillen.
Erik Gietman, eigenaar van Cadushy Distillery op Bonaire, heeft voor de release van de limited edition whisky een plaquette ontvangen van professor George Buckley van Harvard University. Hij is de beheerder van het nalatenschap van Steward. Met de plaquette schenkt hij een klein stukje van het schip van Steward aan de distilleerderij.

Wat is Captain Don’s limited edition whisky?

Gietman heeft verschillende vaten geselecteerd om de limited edition whisky samen te stellen. Zo vertelt hij het volgende: ‘De whisky, een eerbetoon aan zijn (Kapitein Don Steward, red.) opmerkelijke leven, is een samengestelde blend van zorgvuldig geselecteerde vaten en biedt een uniek smaakprofiel met tonen van tropisch fruit, kruiden en een zachte afdronk.‘
Het is onbekend om wat voor vaten het gaat, het aantal jaren van rijping en het alcoholpercentage waarop de limited edition gebotteld is. Ook de exacte tasting notes van deze gelimiteerde versie van Captain Don’s whisky zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is door de distilleerderij onthuld dat de whisky vanaf 22 juni in de schappen ligt op het eiland, in Nederland en in Duitsland.
De prijs van de gelimiteerde editie van Captain Don’s whisky is nog niet bekend. Een deel van de opbrengsten van de verkoop zal naar de bescherming van de natuur op Bonaire gaan.
Beeld: Pixabay

POPULAIR NIEUWS