Bob Dylan opent zijn Heaven’s Door Whiskey distilleerderij

Nieuws
maandag, 24 april 2023 om 9:00
Heavensdoor
Bob Dylan heeft al een aantal jaar een flink project in aanbouw: de Heaven’s Door Whiskey distilleerderij in Pleasureville, Kentucky. In 2017 werd de eerste steen gelegd en nu is de distilleerderij eindelijk af. In september van dit jaar openen de deuren van de whiskey stokerij.
De Heaven’s Door Whiskey distilleerderij van de artiest ligt op een flink perceel. Langs de Six Mile Creek ligt maar liefst 160 hectare grond dat bij de stokerij hoort. Op dat perceel wordt onder meer het graan voor de whiskey verbouwd. Heaven’s Door zal gebruik maken van ondergrondse watervoerende lagen om zo kalksteenwater te krijgen waarmee gedistilleerd wordt. Deze lagen zorgen ook voor verwarming en verkoeling van de gebouwen.
Marc Bushala, mede-oprichter en CEO van Heaven’s Door Spirits, meldt dat de locatie gekozen is vanwege haar schoonheid en het unieke ecosysteem. Dit stelt de distilleerderij 'in staat om uitzonderlijke Bourbon te maken en een ongeëvenaarde bezoekerservaring te creëren.'

Heaven's Door nu al prijswinnend

Die bourbon is er in een aantal uitvoeringen. Al sinds 2018 wordt er namelijk in small batches gestookt op een custom still. Meesterdistilleerder Ken Pierce heeft zijn 40 jaar ervaring in de industrie ingezet om dit mogelijk te maken. En met succes, want Heaven's Door whiskey heeft al talloze prijzen in de wacht gesleept.
Tijdens de London Spirits Awards won Dylans drank bijvoorbeeld de Spirit of the Year award en de Whiskey of the Year award. Verder is er meerdere malen een gouden en zelfs dubbele gouden medaille in de wacht gesleept door de bourbon.
Awards of niet: Heaven's Door Whiskey zal niet (alleen) op custom stills blijven stoken. Er worden twee aparte distilleerketels geplaatst die allebei in een torenhoge western paardenschuur komen te staan. Daarnaast komt er een bezoekerscentrum waarin proeflokalen, lounges en meer te vinden is. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan tours, whiskey proeven en genieten van een prachtig uitzicht over de Six Mile Creek.

Heaven’s Door brengt een unieke ervaring

Naast de distilleerderij zal er ook een 15.000 vierkante meter tellende kunstervaring komen waarbij Bob Dylans schilderijen en andere werken te zien zijn. Deze zou eerder in Nashville komen, maar uiteindelijk is er toch gekozen voor een plek dichterbij de distilleerderij. Daarnaast wordt er een brand experience geopend in een voormalige kerk in Downtown Louisville, Kentucky.
Hier zullen allerlei evenementen georganiseerd worden. Er is onder andere een klein live muziekpodium, een restaurant en een bar met een ruime selectie Amerikaanse whiskey.
Of de deuren hiervan gelijk met de opening van de distilleerderij in september plaatsvindt, is niet bekend.

POPULAIR NIEUWS