Bus Whisky sleept zilver in de wacht bij London Spirits Competition

Nieuws
vrijdag, 14 april 2023 om 17:00
bus whisky
Elk jaar worden er verschillende competities georganiseerd om te bepalen welke whisky het best is. In Londen is dat de London Spirits Competition en daar is dit jaar de Nederlandse distilleerderij Bus Whisky in de prijzen gevallen.
De Nederlandse Distilleerderij ging naar huis met een zilveren medaille voor haar Bus Whisky Bourbon Cask whisky. De Brabantse distilleerderij heeft deze medaille voor de derde keer op rij gewonnen. Met maar liefst 78 punten wist Bus Whisky andere deelnemers zoals het Duitse St. Kilian (Peated Rich Smoky) en het Deense Soegaards (Vindblaest) achter zich te laten.
Marcel van Roessel, meesterdistilleerder bij Bus Whisky, is er trots op: ‘Twee jaar geleden scoorden we al zilver voor ons eerste vat. En vorig jaar met onze eerste finish’.

Bus Whisky tussen grote namen tijdens London Spirits Competition 2023

Bus Whisky was met de zilveren medaille ook meteen de beste Nederlandse inzending tijdens de competitie op whiskygebied. In de lijsten is namelijk geen andere Nederlandse whisky te vinden met een medaille. Nederland wist wel in een aantal andere categorieën te scoren. Zo zijn Fiorito Limoncello, Nusa Cana Spiced Island Rum en Dewe Gin in de lijst te vinden op het gebied van alcohol.
Er zijn natuurlijk talloze whisky's in de prijzen gevallen tijdens het London Spirits Competition 2023. Bus Whisky moest daarbij ook een aantal namen voor laten gaan die een hogere score wisten te behalen. Zo scoorde Brother's Bond Straight Bourbon Whisky 86 punten (zilver) en wist Caol Ila met 94 punten goud in de wacht te slepen.
Andere whisky’s die gouden medailles in de wacht gesleept hebben zijn Douglas Laing & Co. Met Old Particular Tobermory 15 Years Old en Dingle Distillery met haar Lá le Bríde Single Malt. De grote Winnaar van de competitie is Courage & Conviction American Single Malt whisky van Virginia Distillery Company. Deze whisky sleepte de prijzen voor Whisky of the Year, Distillery of the Year en Best in Show in de wacht.
Wij feliciteren Bus Whisky van harte met het behalen van dit mooie resultaat tijdens de London Spirits Competition 2023.