Barrel Tea gooit hoge ogen tijdens London Spirits Competition 2023

Nieuws
zaterdag, 15 april 2023 om 9:00
barrel tea3
De Nederlandse whisky thee Barrel Tea heeft hoge ogen gegooid met haar debuut. De houtthee heeft namelijk 86 punten gescoord tijdens de London Spirits Competition en dat is goed voor een zilveren medaille.
Niet alleen Bus Whisky viel in de prijzen tijdens London Spirits Competition 2023. Barrel-Tea, bedacht door Henri Koekkoek, scoorde flink hoog tijdens de internationale wedstrijd. De houtthee laat met de monsterscore van 86 punten een heleboel merken achter zich die aan de slag gingen met non-alcoholische dranken. Zo versloeg Barrel-Tea de Crossip Pure Hibiscus drank uit het Verenigd Koninkrijk, de Banks Herbarium drank uit Australië, Sober Gin.
Ook een paar Nederlandse inzendingen moesten Barrel-Tea voor laten gaan. Zo kwam De Kuyper Zero 0% Pornstar Rum uit de test met 83 punten op de teller, iets minder dan de houtthee van Henri Koekkoek wist te halen. De Kuyper sleepte wel met haar alcohol dragende rabarberlikeur een gouden medaille in de wacht. Deze drank scoorde maar liefst 92 van de 100 te halen punten. Ook andere alcoholhoudende drankjes van het merk deden het goed tijdens de competitie en vielen in de prijzen.

Barrel-Tea gemaakt met speciale techniek

De thee van Koekkoek is niet zomaar een thee met bijvoorbeeld een whisky-achtige smaak eraan. Het is thee gemaakt van daadwerkelijke vaten. In de zakjes die je in een doosje Barrel-Tea krijgt zitten snippers van de vaten die ooit voor rum, cognac of whisky gebruikt zijn. Deze geven de smaak en kleur aan het warme water.
Wij spraken Koekkoek in een interview en daarin vertelde hij dat het niet zomaar snippers zijn die in de zakjes zijn gegaan. Hij heeft een speciale kneuzing techniek bedacht om zo het hout meer smaak en kleur af te laten geven aan de thee. Maar voor het zover was heet hij nog wel wat geëxperimenteerd: 'In het begin bijvoorbeeld heb ik geprobeerd om thee te maken met andere houtsoorten. Maar dan liep ik vast. Soms gaf het een slechte geur af of was het niet lekker.'
Het eindresultaat is uiteindelijk een stoere thee geworden. En die kun je bij ons winnen! Check daarom snel de prijsvraag!