Houtthee onder de naam Barrel Tea op de markt gebracht

Nieuws
woensdag, 12 april 2023 om 9:00
barrel tea
Wil je eens een andere thee drinken, zoals houtthee? Dan is dit je kans. Er is namelijk een nieuwe theesoort op de markt: Barrel Tea. Wat heeft dit te maken met whisky? Alles! Het is namelijk vatenthee, bedoeld voor whiskyliefhebbers.
Barrel Tea is recent op de markt gebracht en bevat vier smaken houtthee: rum, whisky, cognac en bourbon. In alle zakjes zitten houtsnippers van gerijpte vaten. De maker hiervan is Henri Koekkoek en hoewel de thee geen alcohol bevat en warm gedronken wordt, wat natuurlijk heel anders is dan whisky, is de thee wel degelijk voor whiskyliefhebbers bedoeld.
Voor hem is authenticiteit erg belangrijk en geniet hij al jaren van de verhalen van whisky. De geur vindt hij geweldig, maar ook het distilleren en de geschiedenis daarvan.

Voor wie is de houtthee Barrel Tea bedoeld?

Koekkoek zegt dat zijn thee bedoeld is voor mensen die ‘s avonds doordeweeks na een werkdag nog iets willen drinken, maar niet altijd een whisky of een biertje willen.'
En ook zegt hij: 'Het is een stoere thee, met het authentieke van whisky.'
Als je benieuwd bent naar het verhaal achter de thee, houd dan vooral Whisky Monkeys in de gaten. Want later deze week verschijnt het hele interview met Koekkoek én kun je zelf zo’n fancy blikje winnen met de vier theesoorten. Dan kun jij zelf ervaren hoe het is om houtthee te proeven.
De houtthee kost iets minder dan vijftien euro. Koekkoek is momenteel aan het ontwikkelen dat er meer zakjes in een keer te koop zullen zijn, voor degenen die de thee wat vaker willen drinken.

Prijsvragen die nog lopen

Vergeet niet mee te doen aan een paar toffe prijsvragen die we hebben lopen: één in samenwerking met Monk Whisky en je kan ook een glas winnen met daarin je eigen naam gegraveerd. En ook kun je een toffe rondleiding winnen bij een Nederlandse distilleerderij!