Deze 25-jarige travel exclusive whisky is hier te koop

Nieuws
vrijdag, 05 april 2024 om 11:00
hand met glas whisky
Zoek jij nog een bijzondere oud whisky? Dan is The Glenrothes Ancestors wellicht wat voor jou. De Schotse godendrank is opnieuw opgedoken en je kan weer een fles bestellen.
The Glenrothes Ancestors whiskyfles is een travel exclusive, wat betekent dat initineel de fles alleen is aangeboden op vliegvelden voor reizigers. Dat betekent gelijktijdig dat destijds het de goedkoopste manier was om ook aan zo’n fles te komen.
Toch komen via allerlei omwegen travel exclusives ook in de handel terecht. Dan betaal je wat meer voor een fles, maar toch maken mensen daar dankaar gebruik van. The Glenrothes Ancestors is zo’n whiskyfles die nu weer te koop is bij Topdrinks.

Waar is The Glenrothes Ancestors te koop?

Een fles wordt aangeboden voor 244,95 euro. Wel is er een fout gemaakt op de website. Zo meldt het bedrijf dat het gaat om een 19-jarige whisky. Dit klopt niet, want het Schotse levenswater heeft 25 jaar mogen rijpen. Hiervoor zijn ex-bourbonvaten en sherryvaten gebruikt. En dat zorgt voor een overwegende zoete whisky uit de Highlands van Schotland. Het is min of meer de handtekening van het merk.
Qua smaakprofiel meldt Whiskybase: ‘Er zijn overvloedige fruitige aroma's van citroenschil, pruim en abrikoos in de neus, aangevuld met zoete sherrynoten van dadel, walnoot en rozijn in de mond.'

Verandering van kernassortiment

The Glenrothes is een shift aan het maken naar het wat luxere en dus duurdere segment. De jonge whisky’s in het assortiment gaan langzaam plaats maken voor voor de 18-, 25- en 42-jarige whisky als kernreeks. Daarmee zullen de 10- en 12-jarige en de Whisky Maker's Cut op een gegeven moment verdwijnen.

Is The Glenrothes whisky ondergewaardeerd?

Overigens hebben we gezien hoe Whisky Monkeys bezoeker Fabian onlangs nog op een artikel reageerde met de woorden: ‘Glenrothes is ook zo'n ondergewaardeerde distillery, maar dat is mijn mening.’
Nu zijn zijn wij benieuwd hoe jij daar naar kijkt. Vul vooral de poll in.

Poll

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties