Update - Deze 26-jarige whisky wordt geleverd in een opvallende fles

Nieuws
vrijdag, 05 april 2024 om 9:00
chivas regal amarone whisky
Whiskyflessen zijn tegenwoordig bijna kunstwerken. Het plezier begint voor een aantal mensen bij het oog en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt dankzij marketing. Er is nu een paarse whiskyfles opgedoken, eentje waar je voor in de buidel mag tasten.

Update

Deze fles is inmiddels weer online te bestellen. Eerder was de fles vrij snel online uitverkocht.
Oorspronkelijk bericht
Het gaat om een whisky van Pernod Ricard, namelijk Royal Salute 26 Years Kingdom Edition Amarone Cask Finish. De fles is opgedoken in de webwinkel van Gall & Gall en is niet goedkoop. De vraagprijs is 419,99 euro. Het gaat om een populaire fles, want de online voorraad is er inmiddels al doorheen.

Royal Salute Kingdom Edition whisky is eerbetoon aan Italië

De Royal Salute 26 Years Kingdom Edition Amarone Cask Finish is een gelimiteerde fles waarvan klanten er maximaal één mogen bestellen. Het is niet bekend hoeveel flessen er precies zijn. Wel is duidelijk dat het om een finish gaat in een Amarone vat en de fles is dan ook een eerbetoon aan Italië.
Zo staat op de website van Gall & Gall het volgende vermeld:
‘Voor deze Limited Edition heeft Royal Salute zich laten inspireren door de betoverend mooie landschappen van Italië, een koninkrijk dat wordt geroemd om zijn natuurlijke schoonheid en iconische architectuur. Aan dit adembenemende land, rijk aan flora en fauna, brengen we hulde aan dit machtige koninkrijk door onze uitzonderlijke 26-Year-Old blended Scotch Whisky voor de allereerste keer volledig te finishen in Amarone wijnvaten.’
De whisky is onderdeel van de Kingdom Series, die een eerbetoon zijn aan diverse koninkrijken.

Hoe smaakt de whisky?

Voor wie benieuwd is naar het smaakprofiel van de whisky: verwacht een smaak van zoet fruit, pure chocolade en kruidnagel.
Er zijn de laatste tijd al flink wat Royal Salute flessen uitgebracht. Iemand die overigens nog wat van zichzelf misschien terug kan proeven is Jos Haeck, de voormalige moutmeester van The Swaen, Zo zei hij in een interview met ons: ‘Mijn arbeid en zweet zit nog in de flessen van Chivas Regal.’
Wil je de Royal Salute 26 Years Amarone Cask Finish kopen? Dan kan dat dus via Gall & Gall. Let er wel op dat de fles online al is uitverkocht, dus vraag vooral naar de voorraad in één van de winkels.
Foto: Chivas Brothers
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.
Dit bericht is voor het laatst bijgewerkt op 5 april 2024.

POPULAIR NIEUWS