Deze distilleerderij breit een einde aan een single malt whisky drieluik

Nieuws
vrijdag, 05 april 2024 om 16:00
lochlea sowing edition third crop
Lochlea Distillery heeft de derde reeks single malt whisky’s op basis van de boerderijseizoenen afgetrapt. Zoals de afgelopen twee jaren doet de boerderij dit met de Sowing Edition whisky die de lente weerspiegelt.
De nieuwe reeks zal vier expressies kennen: de Sowing Edition, de Harvest Edition, Fallow Edition en Ploughing Edition. In deze vier seizoenen wordt er respectievelijk gezaaid, geoogst, ligt het veld te rusten en wordt er geploegd voor een volgende oogst. Het is de laatste keer dat Lochlea Distillery met de whiskyserie komt.
Lochlea Sowing Edition – Third Crop wordt daarbij anders dan de voorgaande twee edities. John Campbell, directeur van de productie bij Lochlea, vertelt dat de whisky namelijk op een ander moment is gestookt dan de voorgaande edities. De tweede Sowing Edition is bijvoorbeeld in warmere maanden gedistilleerd, terwijl deze release uit een wat koudere periode komt.
‘Destillatie tijdens warmere periodes resulteert in een meer gestoofde fruitsmaak, terwijl we tijdens de koudere maanden veel meer een knapperige, verse fruitsmaak zien.’

Wat is de Lochlea Sowing Edition – Third Crop whisky?

De nieuwe Lochlea single malt whisky heeft, net als zijn voorgangers, geen leeftijdsaanduiding. De whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten en is daarna non-chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de expressie zijn nog niet officieel bekendgemaakt, maar Campbell heeft wel al een tipje van de sluier opgelicht. Hij vertelt namelijk dat de whisky tasting notes van boomgaardvruchten zoals onder andere groene appel en peer zal bevatten.
Lochlea Sowing Edition – Third Crop is vanaf 25 april verkrijgbaar bij speciaalzaken met een adviesprijs van £ 51,50 (ongeveer € 60).
Foto: Lochlea

POPULAIR NIEUWS