Holyrood Distillery kan flink uitbreiden door investering

Nieuws
door Monkey
donderdag, 01 februari 2024 om 17:00
holyrood
De Holyrood Distillery stookt sinds 2019 gin, rum en Schotse whisky in Edinburgh. De stokerij heeft plannen om wereldwijd flink uit te breiden. Hiervoor is via een investeringsplatform ruim 2 miljoen pond opgehaald (omgerekend ongeveer 2,3 miljoen euro).
Holyrood heeft voor de investeringsronde bewust gekozen voor het Ferovium platform vertelt Huw Wright, directeur bij de distilleerderij. Het platform is namelijk specifiek gericht op wijn en gedistilleerde dranken en heeft voor Holyrood gezorgd dat de ‘toekomstige plannen eerder, met gemak en met snelheid gerealiseerd kunnen worden.‘
Wright vult aan dat de distilleerderij ambitieuze plannen heeft en op zoek is naar partners die de visie van het team bij kunnen benen en kunnen versterken.

Wat houdt de uitbreiding van Holyrood Distillery in?

Het bedrag dat Holyrood Distillery opgehaald heeft, wordt gebruikt voor de financiering van nieuwe vaten en het transport van producten naar andere markten. Hieronder vallen zowel de gin, rum en de whisky van de stokerij.
De stokerij heeft op het moment een aantal gins en rums uitgebracht en onthulde onlangs de eerste single malt expressie, Holyrood Arrival. Deze laatste is een van de eerste single malt whisky’s die sinds 100 jaar in Edinburgh gemaakt zijn.
De Arrival whisky is gebotteld op 46,1 procent alcohol by volume (ABV) en heeft gerijpt in Oloroso butts, Pedro Ximénez hogsheads, ex-bourbonvaten en rum barriques. De expressie heeft fruitige aroma’s met rozijnen, butterscotch en cake in de neus, gevolgd door toffee en karamel en kruiden in de mond. Het geheel eindigt in een lange, zoete afdronk.
Voor de nabije toekomst is er een ‘druk programma van nieuwe releases’ dat Holyrood afwerkt. Hierbij horen niet alleen expressies die lokaal uitgebracht worden, maar is het de bedoeling dat ook de rest van de wereld kan genieten van de dranken uit Edinburgh. Of hier ook nieuwe whisky(‘s) bij horen is niet bekendgemaakt.
Onlangs werd bekend dat er een nieuwe Nederlandse distilleerderij bijgekomen is: de Moutmolen. Deze gaat stoken op een bijzondere locatie. Lees er alles over in dit bericht.
Foto: Holyrood Distillery

POPULAIR NIEUWS